Komolyzenei koncertsorozat közönségigény alapján

Gergely Imre 2019. szeptember 10., 17:36

A közönség körében végzett közvélemény-kutatás alapján állította össze a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ a 2019–2020-as évad komolyzenei koncertsorozatának programját. A hat előadásra már igényelhetők a bérletek.

Fórika Sebestyén igazgató ismertette az új évad fellépőit

Kórusok, kamarazenekarok, fúvósok és egyéni zongorakoncert is szerepel a gyergyószentmiklósi komolyzenei bérlet kínálatában – ismertette az intézmény igazgatója, Fórika Sebestyén évadnyitó sajtótájékoztatóján.

Mindaz, amit kínálunk, nagyon fontos, hogy tetsző, fogyasztható legyen azoknak, akiknek kínáljuk

– fogalmazott az igazgató, hozzátéve, épp ezért volt szükség a közvélemény-kutatásra. 

Az évad első koncertjét a Tiberius Vonósnégyes adja, október 1-én, ahol Mozart d-moll KV 421 vonósnégyese és Beethoven a-moll op 132 vonósnégyese lesz hallható – tudtuk meg. Még szintén októberben a Kájoni emlékév előtt is tisztelegve a Kájoni Consort régizene együttes adja elő a Jer, örvendezzünk az Úristennek című műsorát. Januárban a csíkszeredai Lux Aurumque kamarakórus és a Madéfalvi Gyermek Schola műsorát hallhatják a gyergyóiak a Szent Miklós templomban. Februárban a A Magyar Kultúra díjas Thurzó Zoltán zongoraművész Frédéric Chopin est, két szál gyertya fényénél címmel tart szólóestet.

{A}

A közönségigényt teljesítve fúvósok is színpadra állnak, a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar márciusban lép fel, és végül áprilisban a Csíki Kamarazenekar Vivaldi Négy évszakját adja majd elő. A művelődési központnál már igényelhetők a Bálint Ákos (felnőtt) és Ambrus Éva (szakmai, valamint vidéki, diák és nyugdíjas nézők számára kiváltható) komolyzenei bérletek.