Visszalépett a Nemzeti Ligától a Marosvásárhelyi VSK férfi kosárcsapata

Horváth Bálint Ottó 2019. szeptember 10., 11:01

Nem lesz ott a férfi kosárlabda Nemzeti Liga rajtjánál a Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabdacsapata, amely visszalépett a bajnokságtól, és vélhetően a másodosztálynak számító 1. Ligában vesz részt.

Újra élvonalbeli férfi kosárcsapat nélkül maradt Marosvásárhely. Archív Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyiek a Nemzeti Liga B értékcsoportjában kellett volna játszanak az október második hétvégéjén kezdődő bajnokságban, de az anyagi támogatás nélkül maradt klub nem tudja vállalni az indulást.

Az előző idényben a nagyrészt helyi kosárlabdázókra alapozott VSK a 11. helyen végzett, az új bajnoki szezonra pedig komoly céljai voltak. A bizonytalan anyagi helyzet miatt azonban a nyáron

a VSK tapasztalt játékosai közül többen elhagyták az együttest,

először a csapatkapitány Sánta Szabolcs a BCMU Pitești-hez igazolt, majd őt követte Engi-Rosenfeld Dávid, aki a Nagyszebeni CSU-val egyezett meg, Kilyén Örs és Alin Borșa pedig azt a CSM Târgu Jiu választotta, amely átveszi a marosvásárhelyi csapat helyét a bajnokságban.

Az utóbbi másfél évben Marosvásárhely másodszor maradt csapat nélkül a hazai kosárlabdázás élvonalában,

hiszen korábban a Maros KK ugyancsak az anyagi gondok miatt vonult vissza, majd utólag megszűnt.

A VSK vélhetően az 1. Ligában folytatja, ahol ifjúsági játékosokkal lép majd pályára. A szövetség tájékoztatása szerint a bajnoki menetrendet szeptember 16-án hozzák nyilvánosságra.

{A}