A végső sípszó előtt szerezte a győztes gólt az Imperial Wet Călărași-on

Dobos László 2019. szeptember 09., 20:23

Négy másodperccel a vége előtt lőtt góllal győzött hétfőn este Călărași-on a bajnok Csíkszeredai Imperial Wet a 2019–2020-as román teremlabdarúgó-bajnokság nyitómérkőzésén.

A játék kép alapján több gólt is lőhetett volna a vendégcsapat, azonban a teremfutballt is gólokra játsszák Fotó: Sorin Pana/ Sportul Ilustrat

Az első félidőt a vendég székelyföldi együttes uralta, a csíkiak többet birtokolták a labdát, többet támadtak, de gólt csak egyszer sikerült lőniük, a 9. percben Stefan Rakic egy távoli bombalövéssel megszerezte a vezetést (0–1).

A vendégek növelhették volna előnyüket, de Petrișor Toniță, a Călărași kapusa nagyon jó napot fogott ki.

{A}

Szünet után is folytatódtak a csíki támadások, Sito Rivera tanítványai jobbnál jobb gólhelyzeteket hagytak kihasználatlanul. Ez megbosszulta magát, és az egyik hazai támadásnál, a 35. percben Cezar Ribeiro éles szögből kiegyenlített (1–1).

Át is vehette volna a vezetést a Dunărea, a 39. percben az Imperial Wet csapatának kigyűlt a hat faultja, a kisbüntetőt azonban Cezar Ribeiro a kapu mellé bombázta. Úgy tűnt, hogy döntetlen marad az állás,

azonban az utolsó csíki támadásnál, négy másodperccel a vége előtt Alvaro közelről a rövid sarokba lőtte a labdát (1–2).

Öt nappal korábban, a Román Szuperkupa döntőjében, Buzăuban, az Imperial Wet 5–1-re nyert a Călărași ellen.

Román teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 1. forduló:
Dunărea Călărași–Csíkszeredai Imperial Wet 1–2 (0–1).
Gólszerzők: Cezar Ribeiro (35. perc), illetve Stefan Rakic (9.) és Alvaro (60.).

Játékvezetők: Vlad Ciobanu (Iași) és Ionuț Smeu (Brăila). Megfigyelő: Gabriel Gherman (Bukarest).
Dunărea: Petrișor Toniță, Andrei Moldovanu (kapusok)– Yanez Galan, Cezar Ribeiro, Ionuț Movileanu, Ovidiu Aramă, Marius Arhire, Gelu Nițu, Andrei Ghiuțâ, Robert Varlan, George Tomescu, Tyago Monteiro. Edző-játékos: Marian Șotârcă.
Imperial Wet: Victor Lopez, Gică Dospinescu (kapusok) – Hadnagy István, SzőcsLászló, Alvaro, Hector, Deco, Bogdan Covaci, Tankó Levente, Adrian Pânzaru, Florin Matei, Savio, Iszlay Richárd és Stefan Rakic. Vezetőedző: Sito Rivera.

A Temesvári Informatica–Galaci United mérkőzést kedden 18 órától rendezik, a Kolozsvári Clujana–FK Székelyudvarhely találkozót elhalasztották, a Dévai Autobergamo csapata pedig szabadnapos.

A következő fordulóban (szeptember 15–17.) programja: Déva–Kolozsvár, Udvarhely–Temesvár és Galac–Călărași. Az Imperial Wet szabadnapos lesz.