Bohócműhely, designtáska, betonozás a PulzArt7-en

Bíró Blanka 2019. szeptember 09., 21:09

Változatos műhelyfoglalkozásokat kínál a szeptember 19-22. között Sepsiszentgyörgyön sorra kerülő hetedik pulzArt kortárs művészeti fesztivál. Lesz bohócműhely, designtáska-készítés, betonozás, kollázskészítés és bevezetés az installációk világába.

Középpontban a művészet Fotó: PulzART/archív

A szervezők abban bíznak, hogy a diákok tematikus évében, a workshopok során a fiatalok közelebb kerülnek a kortárs művészetek gondolatiságához. A magyarországi S39 Hybrid Design Manufacture BETON műhelyében hazavihető, plasztikus elemeket lehet majd betonból kiönteni. A jelentkezők egy-egy betonöntő, majd zsaluzatbontó, utómunkálatos műhelyen vesznek részt.

Az osztrák Walter Anichhofer színész, rendező és színházpedagógus Ízelítő a bohóclétből (A Taste of Clown) címmel tart műhelymunkát a pulzArt alatt,

melynek során a résztvevők a magukban rejlő bohóc felkutatására vállalkoznak. A szakmai csoportba az előadóművészet bármely ágazatában már jártas jelentkezőket várnak, az amatőr csoportba pedig olyan 14 éven felüli érdeklődőket, akik nem feltétlenül rendelkeznek előadói tapasztalattal.

A Re+Concept designtáska workshop a magyarországi Medence Csoport saját fejlesztése, a résztvevők használt reklámmolinókból készítenek látványos, praktikus, egyedi designtáskákat. A műhely az upcycling szellemét valósítja meg, az újrahasznosítással egyben új, magasabb funkciójú termék jön létre. Benedek Levente képzőművész tizenöt éve gyűjt plakátokat, szórólapokat, karkötőket, matricákat, fotókat, színház- és koncertjegyeket, tehát mindenféle nyomtatott emléket, amely az útjába kerül. Két éve kollázsokat készít ezekből.

{A}

A fesztivál ideje alatt naponta a COLL[AGE] workshop résztvevői saját papíralapú emlékeik gyűjteményét felhasználva készíthetnek kollázsokat. Két személynek lehetősége nyílik betekintést nyerni egy komplex installáció elkészítésének folyamatába is, Kovács Kinga képzőművész ugyanis precíz, türelmes segítőket keres a szeptember 12–16. közötti periódusra, hogy közösen építsék fel sepsiszentgyörgyi egyéni kiállításának két alkotását.