Magyar csapat ellen bukták el a BL-döntőt a vásárhelyi minifocisok

Horváth Bálint Ottó 2019. szeptember 09., 15:13

Múlt héten az olaszországi Riminiben rendezték meg a kispályás labdarúgás Bajnokok Ligája megmérettetését, amelynek döntőjében a Marosvásárhelyi Nova Vita büntetőpárbajban veszített a magyarországi Airnergy Mad Dogs csapatával szemben.

Fotó: Facebook/EMF Champions League

A marosvásárhelyi együttes két hónappal ezelőtt országos bajnoki címet szerzett, ezzel részt vehetett a kispályás (5+1) labdarúgás legrangosabb európai eseményén, a Bajnokok Ligájában.

A Nova Vita a második helyről jutott tovább a csoportkörben, miután 6–2-re nyert a szerb Tipex Novi Sad és 7–0-ra a belga Brussels Sixte United ellen, illetve 3–2-re kikapott a moldovai Ecoluxtól.

Az egyenes kieséses szakaszban remekül meneteltek,

a nyolcaddöntőben a magyar Todot Pet Bau (5–0), a negyeddöntőben a montenegrói Pruska Mesopromet (3–0), az elődöntőben pedig az albán Prestige (1–0) csapatát ejtették ki.

{P2}

A vasárnapi döntőben a másik magyar együttes, az Airnergy Mad Dogs volt az ellenfél. Sokáig remekül alakult az összecsapás a Nova Vita számára, amely 2–0-ra vezetett, és a végén nagyon közel volt a trófea megszerzéséhez. A magyarok azonban a hajrában két góljukkal felálltak,

az utolsó másodpercben egyenlítve kiharcolták a büntetőpárbajt, amelyet meg is nyertek,

és 2016 után második alkalommal értek fel a csúcsra.

Fotó: Facebook/EMF Champions League

A Marosvásárhelyi Nova Vita a negyedik romániai együttes, amely döntőt játszott a Bajnokok Ligájában a Nagyszebeni Interstar (2016) és a tavalyi két finalista, a Temesvári MAV Sports és a Bákói AS Coriolan után.

A vásárhelyiek keretében többek között olyan játékosok szerepeltek, mint a City’us teremlabdarúgó-csapatának korábbi kapusa, Klein László, az MSE tavalyi csapatkapitánya, Mircea Ungur, vagy a Marosvásárhelyi ASA és a Szászrégeni Avântul labdarúgója, Feketics Norbert.