Taroltak a kolozsvári csapatok az E.On Kinder Kupán

Horváth Bálint Ottó 2019. szeptember 09., 13:12

Befejeződött Marosvásárhelyen az ország egyik legrangosabb gyereklabdarúgó tornája, a 13. kiírásához érkezett E.On Kinder Kupa. A hat korosztály közül háromban kolozsvári csapatok végeztek az élen.

Fotó: Facebook/Cupa E.on Kinder/Bereczky Sándor

A múlt heti megmérettetésen – amelyen közel 130 csapat vett részt – a Víkendtelep szomszédságában található Sportakadémia pályáin rendezték a mérkőzéseket: előbb a 2007-ben, 2009-ben és 2011-ben, majd a 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben született gyerekekből álló csapatok léptek pályára.

A 2007-es és a 2009-es korosztályban egyaránt a Kolozsvári CFR csapatai győztek,

és érdekesség, hogy mindkét kategóriában a Kolozsvári Luceafărul-Universitatea zárt a második helyen. A dobogó harmadik fokán a Brassói Tâmpa Kids, illetve a Nagyszebeni Interstar végzett. A 2011-esek versenyében a Junior Suceava bizonyult a legjobbnak, megelőzve a házigazda Marosszentgyörgyi Kindert és a Kolozsvári Luceafărult.

Fotó: Facebook/Cupa E.on Kinder/Bereczky Sándor

A 2008-as korosztályban a Kolozsvári Luceafărul nyert,

a második a Kolozsvári Luceafărul-Universitatea, a harmadik a Brassói Juniorul lett. A 2010-eseknél a Real Junior Vaslui szerezte meg az első helyet a Kolozsvári Luceafărul-Universitatea és a Știința U Craiova előtt. A legkisebb, 2012-es kategóriában a Marosvásárhelyi Academica Transilvania volt a győztes, a második helyen a Temes megyei Győrödi SK, a harmadikon a Nagyszebeni Interstar végzett.

Az E.On Kinder Kupa idei kiírásának védnöke Ilie Dumitrescu, a román válogatott korábbi kiválósága, az aranygeneráció tagja, aki jelenleg televíziós szakkommentátorként tevékenykedik.

{A}