Bajnokok az ifjúságiaknál, aranyérmesek lennének a felnőtteknél is

Horváth Bálint Ottó 2019. szeptember 09., 11:33

Országos bajnoki címet nyert az U20-as ifjúsági korosztályban a székelyudvarhelyi és marosvásárhelyi szabadfogású birkózókból álló közös csapat. Céljuk a hónap végén a felnőtteknél is felérni a csúcsra.

A közös udvarhelyi és vásárhelyi csapat Fotó: Facebook/Bodrogi Csaba

A múlt hétvégén Marosvásárhelyen, a Szász Albert Sportiskola termében megrendezett döntőn a Székelyudvarhelyi Fások és a Marosvásárhelyi ISK közös csapata duplázott, hiszen egy hónappal korábban a serdülő, 17 év alatti birkózók versenyében is győzött.

Bodrogi Csaba, Fazakas Csaba és Vlad Dragoș edzők tanítványai

nagyot küzdöttek a bajnoki címért

a második helyezett, ugyancsak közös csapattal indult CSM Onești-tel és Resicabányai VSK-val, amelyet végül sikerült legyőzniük, a harmadik helyen pedig a Zilahi ISK végzett.

„Kiélezett küzdelem volt Onești-tel és Resicabányával, mivel az utolsó két mérkőzés előtt 4–4 volt az állás, de végül 6–4-re sikerült nyernünk.

Ütőképes csapatot alkotunk, közösen erősebbek vagyunk, hiszen külön nem tudtunk volna győzni”

– nyilatkozta Bodrogi Csaba, a Fások SK edzője. Hozzátette, rendkívül megnehezítette a dolgukat a szövetség abbéli meggondolása, hogy az iskolakezdésre tette ezt a versenyt, mivel nem volt könnyű számunkra összehívni és edzésben tartani a fiúkat.

{A}

A közös csapat számára szeptember végén még keményebb erőpróba következik, ekkor tartják ugyanis szintén Marosvásárhelyen a felnőtt csapatbajnokság döntőjét, amelyen ismét megcélozzák a bajnoki címet. Ez

óriási eredmény lenne, mivel ezt az utóbbi húsz-harminc évben nem sikerült egy székelyföldi együttesnek sem megszereznie.

A székelyudvarhelyi és marosvásárhelyi közös csapat tagjai: Józsa Sándor, Gombos Erik (57 kilogrammos súlycsoport), Tófalvi Richárd, Palló Márk (61 kg), Alex Matea (65 kg), Biró Krisztián (70 kg), Nyulas Előd (74 kg), Kovács Krisztián (79 kg), Tudor Racoțan (86 kg), Grónik Eduárd (92 kg), Lőrincz Botond (97 kg), Laiber Engelhárd, Monai Alex (120 kg).