Kétgólos csíki vereség a tengerparton

Dobos László 2019. szeptember 08., 16:13

Ezen a hétvégén a román labdarúgó 2. Liga 6. fordulóját rendezték. Az FK Csíkszereda a Konstancai Farul otthonában lépett pályára, a vasárnap délutáni mérkőzésen helyenként jól játszott a csíki csapat, azonban két védelmi hiba megpecsételte sorsát, a tengerparti együttes 2–0-ra győzött.

Fotó: FK Csíkszereda

Valentin Suciu, a csíkiak edzője egészségügyi problémák miatt nem számíthatott Csonka Bonifác, Soufiane Jebari, Aszalos Richárd, Becze Tamás és Romaric Logon játékára. Gyenge Szilárd kapust és Simó Csongor hátvédet behívták a román U19-es válogatottba, amely ezekben a napokban Ukrajnába utazott. Ianis Zicu, a Farul edzője Mitrovot, Ursut és Moldovánt kellett nélkülöznie, mindhárman sérültek.

Üres stadionban, rossz minőségű gyepszőnyegen kezdte a mérkőzést a két csapat, az első negyedórában a házigazdák támadtak többet, a 10. percben meg is szerezhették volna a vezetést, de a lesgyanús helyzetből a tizenhatos területére betörő Ionuț Stoica lövését bravúrral védte Bordás, a csíki kapus.

Az első félidő legnagyobb vendéghelyzete Barta előtt adódott a 30. percben,

amikor közeli, kapura tartó kapáslövését szögletre mentette a konstancai kapus. A 38. percben egy jobboldali szabadrúgást ítélt a játékvezető a házigazdák javára, a beívelt labdát a büntetőterületről Viorel Lică kapásból a hosszú alsó sarokba lőtte (1–0). A gólt azonban érvényteleníteni kellett volna, a csíki kapus közelében ugyanis a hazaiak egyik játékosa lesen volt.

A szünetig maradt percekben többet támadott a székelyföldi alakulat, de komolyabb gólhelyzetet nem sikerült kialakítania.

{A}

A második félidő elején a Farul volt veszélyesebb, de Bordás magabiztosan védett. Edernek is volt egy távoli lövése, de a konstancai kapus hárított. A 71. percben Takács egyenlíthetett volna, de lövését szögletre mentette Muțiu.

A 74. percben ellentámadásból növelte előnyét a hazai együttes,

Ionuț Stoica a felezővonalnál kapott labdát, a baloldalon a csíki kapuig vezette, a tizenhatoson belülről pedig a kivetődő Bordás kapus lábai között a hálóba lőtt (2–0). A folytatásban nagyon hajtott a szépítő gólért az FK Csíkszereda, ám Hodgyai fejese mellé ment, Palmeș lövését pedig szögletre mentette a Farul kapusa.

Az FK harmadik idegenbeli mérkőzését játszotta a 2. Ligában, és az Aradi UTA, illetve a SCM Buzău elleni kiszálláshoz hasonlóan

gólt és pontot sem szerzett.

A csíki csapat lecsúszott a táblázat 17. helyére, a következő játéknapon, szombaton 11 órakor a 13. helyezett Temesvári Ripensia együttesét fogadja.

Labdarúgó 2. Liga, 6. forduló:
Konstancai Farul–FK Csíkszereda 2–0 (1–0).
Gólszerzők: Viorel Lică (38.), Ionuț Stoica (74.).
Farul: Muţiu – Nicola, Cană, V. Lică, Carabela, Doumbia, Antoche, Iulian Stoica (Hordouan, 83.), Greu (Cruceru, 62.) , Kanda (Patrick Petre, 32.), I. Stoica. Vezetőedző: Ianis Zicu.
FK Csíkszereda: Bordás Dániel – Raul Palmeş, Mitra Szilárd, Slobodan Lalic, Majzik Adrián, Veres Szilárd, Eder Gonzalez, Barta Norbert (Antal Barna, 64.), Erdei Carlo (Takács Martin, 67.), Bara Levente, Bajkó Barna (Hodgyai László, 67.). Vezetőedző: Valentin Suciu.
Sárga lapok: Greu, Doumbia, Iulian Stoica, illetve Barta, Lalic és Hodgyai.
Játékvezetők: Mihai Amorăriţei (Câmpina), Mihai Marian Ionescu (Suseni Argeş) és Gheorghiţă Bălan (Piteşti).
Megfigyelők: Silviu Veronel Ioan (Galaţi) és Florentin Barbu (Giurgiu).

További eredmények:
CS Mioveni–Bukaresti Metaloglobus 2–2,
Sportul Snagov–Dunărea Călărași 0–2,
Pandurii Lignitul Târgu Jiu–Gloria Buzău 0–0,
Concordia Chiajna–Resicai CSM 2–1,
Turris Oltul Turnu Măgurele–Temesvári Poli 2–0,
Bukaresti Daco Getica–FC Argeș 0–2,
Bukaresti Rapid–Viitorul Pandurii Târgu Jiu 1–2,
Temesvári Ripensia–Petrolul Ploiești 0–1.
A Kolozsvári U–Aradi UTA mérkőzést elhalasztották.

{S1}