Minden pontot elvitt Csíkból a Dinamo

Dobos László 2019. szeptember 08., 11:25

Az FK Csíkszereda U19-es és U17-es csapata is vereséget szenvedett hazai pályán szombaton a labdarúgó Elit Liga alapszakaszának 9. fordulójában.

Jó iramú, színvonalas mérkőzés volt U19-es együttesek összecsapása. A székelyföldiek piros-feketében játszottak Fotó: Pinti Attila

Az U19-es korosztályban a csoport éllovasaként érkezett Csíkszeredába a Dinamo, és ezt a pályán is bizonyította, jó iramú, tiszta futballal nyert 4–1-re a házigazda FK ellen a Márton Áron és a Segítő Mária gimnáziumok mögötti műgyepes pályán.

Nagyon erős ellenféllel találkoztunk, a mi csapatunkban öt helyen kellett cserélni az elmúlt forduló kezdőcsapatához képest.

Van aki a válogatottban, vagy épp a felnőtt keretben volt, de sérültünk is volt, aki nem tudott a mai mérkőzésen a rendelkezésünkre állni. Így is bizakodó voltam és ha jobban le tudjuk kezelni a bal oldali támadójukat, akkor talán egy pozitív eredményt is elérhettünk volna.

Fotó: Pinti Attila

„Mivel nem tudtuk a védekező feladatokat megoldani, az ellenfél sokszor meg tudott lépni a jobb oldalunkon ezért azt kell mondanom, hogy megérdemelt győzelmet szereztek. Sajnálom, hogy nem tudtunk pontosabb játékot produkálni, de a mai teljesítményünk ilyen eredményre volt elég. Ki kell elemezni a hibákat és menni kell tovább” – mondta Dusinszki Zoltán, az FK vezetőedzője.

Fotó: Pinti Attila

Az U17-es korosztályúak mérkőzésén az addig veretlen FK Csíkszereda az elején egy szépségdíjas góllal megszerezte a vezetést. Kurucsai Milán edző legénysége végig egyenlő ellenfele volt a bukarestieknek, de két védelmi hibából gólt kaptak, helyzeteiket pedig nem tudták belőni, így vereséget szenvedtek.

A vereségek ellenére kilenc forduló után az FK Csíkszereda mindkét együttese az élbolyban maradt.

Fotó: Pinti Attila

Az Elit Liga következő fordulójában (szeptember 14.) a Székelyföldet képviselő FK Csíkszereda U19-es és U17-es együttese is a Gloria Buzău otthonában vendégszerepel.

Elit Liga, U19-es korosztály, 1. csoport, 9. forduló:
FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo 1–4 (0–2).
A hazai csapat gólszerzője: Incze Zsombor.

Elit Liga, U17-es korosztály, 1. csoport, 9. forduló:
FK Csíkszereda–Bukaresti Dinamo 1–2 (1–0).
A hazai csapat gólszerzője: Bontás Kristóf.

{A}