Tizenöt gólt lőtt a Sportklub a Sapientiának

Dobos László 2019. szeptember 07., 20:43

Második mérkőzését is simán nyerte a Csíkszeredai Sportklub a 2019–2020-as román felnőtt jégkorongbajnokság alapszakaszában. A kék-fehérek szombaton este 15–3-re győzték le a Sapientia U23 együttesét.

Egy percig sem volt kérdéses a Sportklub győzelme Fotó: Pinti Attila

Becze Tihamér már a tizenötödik másodpercben gólt szerzett, ez volt az új idény eddigi leggyorsabb gólja a romániai hokimeccseken.

{A}

A folytatásban a Sportklub akarata érvényesült, de a fiatal, teljes egészében székelyföldi nevelésű egyetemista csapat is dicséretet érdemel, végig küzdöttek a tisztes eredményért.

Fotó: Pinti Attila

Román hokibajnokság, alapszakasz, második mérkőzés:
Csíkszeredai Sportklub–Sapientia 15–3 (4–1, 3–0, 8–2).
Gólszerzők: Becze Tihamér (1., 18., 24., 49. és 52.), Josh Shalla (8., 55. és 56.), Papp Szabolcs (10.), Evan Brophey (21. és 49.), Fodor Csanád (31.), Rod Pelley (42.), Andrej Taratuhin (48.) és Györfy Tihamér (50.), illetve Ilyés Tamás (17.), Gecse Olivér (54. és 55).
Büntetőpercek: 2–2.
Játékvezetők: Csata Attila és Rédai Botond.

Fotó: Pinti Attila

Sportklub: László Arnold, Adorján Örs (kapusok) – Sándor Zoltán, Fodor Csanád, Györfy Tihamér, Flinta Botond, Josh Shalla, Andrej Taratuhin, Papp Szabolcs, Rokaly Szilárd, Becze Tihamér, Evan Brophey, Rod Pelley, Salló Alpár, Vjacseszlav Belov, Horváth László, Bíró Tamás és Gecse Hugó (mezőnyjátékosok). Edzők: Jason Morgan és Hozó Levente.

Sapientia: Demeter Arnold, Elekes Rajmund (kapus) – Benedek Gergő, Ilyés Tamás, Salamon Ervin, György Rajmund, Karda Előd Márton, Nagy–Galaczi Géza, László Hunor, Simon Előd, Simon Roland, Szabó Zsolt Ákos, Gecse Olivér, Baróti Balázs, Márk Róbert, Boldizsár Cristian, Silló Huba, Róth Zoltán, Szopos Ottó, Antal Hunor (mezőnyjátékosok). Szakvezetés: Horváth Tamás, Del Pedrick és Antal István.

Egy nappal korábban, az alapszakasz első mérkőzésén a Sprtklub 9–1-re verte a Sapientiát.

A bajnokságban részt vesz még a címvédő Brassó Corona, a Galaci CSM, a Gyergyói HK, a Bukaresti Steaua és a Bukaresti Sportul Studențesc.