Nyertek a nyitányon a vásárhelyi kézilabdázók

Horváth Bálint Ottó 2019. szeptember 07., 19:50

Hazai győzelemmel kezdte a másodosztályú női kézilabda-bajnokságot a Marosvásárhelyi VSK, a D csoport nyitófordulójában a Nagyváradi CSU volt az ellenfele.

Saját nevelésű fiatal játékosokra alapoznak. Várhatóan az új szezonban is uralják a bajnokságot Fotó: Facebook/CSM Tirgu Mures

Szombaton délután megkezdte menetelését az új idényben a saját nevelésű fiatal játékosokra alapozó marosvásárhelyi csapat, amely ebben a bajnokságban is a csoport főesélyesének számít.

Mihaela és Claudiu Evi edző házaspár tanítványai hazai pályán megdolgoztak az első győzelemért, a Nagyváradi CSU ellen bár végig vezettek, de csak a találkozó második részében sikerült bebiztosítaniuk a három pontot.

Mint ismert, az előző szezonban a Marosvásárhelyi VSK szinte tökéletes teljesítménnyel toronymagasan nyerte meg a csoportot – amelyben idénre sem változtak az ellenfelei –, majd az idény végén egy lépésre volt a feljutástól, de ez végül nem sikerült.

{A}

Ami az új bajnokságot illeti,

a lebonyolítás nem változott, a csoportban kétszer oda-visszavágókat rendeznek, majd az első két helyezett továbbjut az elődöntő szakaszba, végül a döntő tornán küzdhet az élvonalbeli tagságért.

A csoportmérkőzések menetrendjén annyi módosítás történt, hogy az új idényben vasárnap helyett szombatonként lépnek pályára a csapatok.

Női kézilabda, A osztály, D csoport, 1. forduló:
Marosvásárhelyi VSK–Nagyváradi CSU 30–24 (16–13).
VSK: Lăcătuș 7, Bărăbaș 6, Bucin 6, Darie 4, Moldovan 2, Radu 2, Ghemeș 2, Munteanu 1.

A játéknap további eredményei:
Nagybányai Marta–Resicabányai CSU 21–28 (11–14),
Kisjenői Crișul–Temesvári CSU 36–24 (15–15).