Zajlanak a Szászrégeni Magyar Napok

Antal Erika 2019. szeptember 07., 14:00

Találkozni, beszélgetni, együtt lenni, ápolni a kapcsolatokat, a hagyományokat – ez a célja a szeptember 5-8. között zajló Szászrégeni Magyar Napok rendezvénysorozatnak.

Városnézés a Szászrégeni Magyar Napok alatt Fotó: Szabó Arthur

Ahogy Márk Endre főszervező, a helyi RMDSZ elnöke fogalmazott, „a célunk az volt, hogy erre a pár napra örömet szerezzünk és vidámságot hozzunk magyar közösségünk életébe, de az is, hogy ápoljuk hagyományainkat, kultúránkat és anyanyelvünket”. 

A rendezvénysorozat a célját ez alkalommal is elérte, hiszen a szervezőcsapat változatos, gazdag programmal várta a régeni magyar közösséget, valamint a környező települések magyarságát,

akik ezúttal sem hagyták cserben a kezdeményezőket. Valódi ünnepet jelentett egy-egy előadáson részt venni, vagy kiállításmegnyitón, nótaesten, könyvbemutatón. 

{A}

A 7. Szászrégeni Magyar Napok alatt nyílt meg és a hónap végéig látogatható Csupán Eduárd festészeti kiállítása az Eugen Nicoară művelődési ház kiállítótermében. Szombat este 7-kor gálaestre várják a város magyar közösségét a művelődési házba, ahol életműdíjakat adnak át azoknak a szászrégeni személyiségeknek, akik tevékenységükkel hozzájárultak a város hírnevének öregbítéséhez. Vasárnap a szabadtéri rendezvényeké, a főzőversenyé, a gyerekprogramoké, a sporté a főszerep.