Azt ígérik, nem kódolják többé az M4 Sportot

Dobos László 2019. szeptember 07., 11:32

Az erdélyi és a felvidéki magyarság is élőben láthatja a hétfő esti Magyarország–Szlovákia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést – közölte az MTI.

A csütörtök esti Montenegró–Magyarország meccset még nem láthatták tévében a székelyföldiek Fotó: MLSZ

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója az M1 aktuális csatornának pénteken azt mondta, már a csütörtök este lejátszott Montenegró–Magyarország barátságos felkészülési meccset is láthatták azok az erdélyi és felvidéki magyarok, akiknek van kábeltelevíziós előfizetésük.

„Hosszú folyamat végére értünk ezzel, hiszen azok után, hogy az MTVA megteremtette a pénzügyi és a jogi hátteret, most már a technikai feltételek is adottak ahhoz, hogy az Európai Labdarúgó Szövetséggel, az UEFA-val kötött szerződés értelmében

az Eb-selejtezőket és a felkészülési meccseket is láthatják az M4 Sporton az Erdélyben és a Felvidéken élő magyarok, ha rendelkeznek kábeles előfizetéssel

– nyilatkozta Székely Dávid, hozzátéve, hogy egy úgynevezett engedélyező kártyára volt szükség ehhez, amelyet már kiküldtek a határon túlra a szolgáltatóknak.

{A}

Azoknál a szolgáltatóknál, amelyek beüzemelték ezt a kártyát, már a csütörtök esti, montenegrói barátságos meccs is látható volt az M4 Sport élő adásában, de ha valaki nem tudta nézni ezt a találkozót, és kábeles előfizetéssel rendelkezik, az

mielőbb érdeklődjön a szolgáltatójánál, hogy a hétfő esti fontos Eb-selejtezőt már élőben követhesse a televízió képernyőjén

– mondta Székely Dávid, aki kitért rá, hogy a műholdas előfizetéseknél mindezt technikailag is nehéz lenne megoldani, ráadásul az UEFA-nak arra nincsen engedélye.

Az M4 Sport csatornaigazgatója kijelentette, hogy a jövő évi labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzéseket szintén élőben követhetik az erdélyi és felvidéki nézők, a tokiói nyári olimpia eseményeit pedig – kifejezetten a magyar sportolók szereplésére és eredményeire koncentrálva – az összes Magyarországgal határos országban, ahol kábeltelevízión elérhető az M4 Sport, élőben lehet majd látni.

Magabiztos horvát győzelem Szlovákiában

A világbajnoki ezüstérmes horvát válogatott magabiztosan, 4–0-ra nyert a szlovákok vendégeként pénteken az Európa-bajnoki selejtezősorozat E csoportjában. A magyar csapat ezúttal szabadnapos volt, de csütörtökön Montenegró vendégeként barátságos mérkőzést játszott, amelyen bár a legelején vezetést szerzett Holender Filip góljával, végül azonban 2–1-re kikapott.

Labdarúgó Eb-selejtező, E csoport, 5. forduló:

Szlovákia–Horvátország 0–4 (0–1).
Gólszerzők: Vlasic (45.), Perisic (47.), Petkovic (72.), Lovren (89.).

Wales–Azerbajdzsán 2–1 (1–0).
Gólszerzők: Pasajev (26., öngól), Bale (84.), illetve Emreli (59.).

A 6. forduló programja:
Hétfő, 19 óra
Azerbajdzsán–Horvátország.
Hétfő, 21.45
Magyarország–Szlovákia.

Az E csoport állása:
1. Magyarország 4 3 – 1 6–4 9
2. Horvátország 4 3 – 1 9–4 9
3. Wales 4 2 – 2 4–4 6
4. Szlovákia 4 2 – 2 7–6 6
5. Azerbajdzsán 4 – – 4 4–12 0