Csak szépíteni tudott a román csapat a spanyolok ellen

Horváth Bálint Ottó 2019. szeptember 06., 00:00

Megvolt az esélye a döntetlen elérésére, végül kikapott Spanyolországtól a román labdarúgó-válogatott a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában. Vereségével Románia lecsúszott a negyedik helyre, viszont vasárnap Málta ellen ismét felzárkózhat.

George Pușcaș adott egy gólpasszt, de a végén nem sikerült betalálnia. Archív Fotó: Facebook/NationalaRomanieiOfficial

Telt ház előtt lépett pályára csütörtökön este a román válogatott, a fővárosi Nemzeti Arénában nagyjából 55 ezer néző volt kíváncsi a korábbi világ- és Európa-bajnok elleni összecsapásra.

Az első negyedórában a spanyolok négyszer is megszerezhették volna a vezetést,

de nagy helyzeteiknél Tătărușanu bravúros védéseivel sorra megakadályozta őket ebben. Aztán félórához közeledve mégis előnybe kerültek, amikor Deac a tizenhatoson belül szabálytalankodott Cebalosszal szemben, a Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Ramos pedig értékesítette a megítélt tizenegyest.

{A}

A szünetig megúszta újabb kapott gól nélkül a román csapat, de alig kezdődött meg a második félidő, máris kétgólos hátrányba került, szépen kivitelezett akcióból Alcacer közelről lőtt a hálóba.

Mindezek után váratlanul magára talált Cosmin Contra szövetségi kapitány együttese,

a korábban becserélt Florin Andone fejesgóljával szépített, és visszajött a meccsbe. Ráadásul az utolsó tíz percben kiharcolhatta volna a döntetlent, miután emberelőnyben játszott Diego Llorente kiállítása miatt.

A hosszabbításban meg is voltak a lehetőségei az egyenlítésre,

de George Pușcaș lövéseinél a világ legdrágábban eladott kapusa, a Chelsea-nél játszó Kepa Arrizabalaga nagy védéseivel megőrizte a három pontot a spanyoloknak.

Ezzel a vereséggel a román válogatott lecsúszott a negyedik helyre a csoportban, mivel vetélytársai, Svédország és Norvégia a papírforma szerint megnyerték a találkozóikat. Vasárnap jóval könnyebb mérkőzés következik a románoknak, Ploiești-en Málta lesz az ellenfél.

Labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 5. forduló:
Románia–Spanyolország 1–2 (0–1).
Gólszerzők: Andone (59.), illetve Ramos (29., büntetőből), Alcacer (47.).
Románia: Tătărușanu– Benzar, Nedelcearu, Chiricheș, Grigore, Toșca – Stanciu (Hagi, 63.), Marin, Deac (Maxim, 71.) – Pușcaș, Keșeru (Andone, 56.). Szövetségi kapitány: Cosmin Contra.
Spanyolország: Kepa – Navas, Ramos, Llorente, Alba – Saul, Busquets, Ruiz – Ceballos (Sarabia, 76.), Alcacer (Hermoso, 85.), Rodrigo (Oyarzabal, 71.). Szövetségi kapitány: Robert Moreno.
Vezette: Deniz Aytekin (német).

A játéknap másik mérkőzésein:
Feröer–Svédország 0–4 (0–4),
Norvégia–Málta 2–0 (2–0).

A 6. forduló programja:
vasárnap 19 órától Románia–Málta,
vasárnap 21.45-től Spanyolország–Feröer,
vasárnap 21.45-től Svédország–Norvégia.

Az F csoport állása:
1. Spanyolország 5 5 – – 13–3 15
2. Svédország 5 3 1 1 12–7 10
3. Norvégia 5 2 2 1 10–7 8
4. Románia 5 2 1 2 12–7 7
5. Málta 5 1 – 4 2–10 3
6. Feröer 5 – – 5 3–12 0