Enduroverseny a Madarasi Hargitán

Székelyhon 2019. szeptember 05., 16:09

Szombaton és vasárnap a Madarasi Hargitán rendezik meg az Országos Enduro Kupa ötödik fordulóját. Több korosztályban és három pályán zajlik a megmérettetés.

Szombaton edzés, vasárnap verseny szerepel a programban. Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

Három különálló pályával várják a versenyzőket, akik számára két frissítő állomást alakítanak ki. A pályák 90 százalékban ereszkedésből állnak, amelyek természetes és gépek által megmunkált részeket is tartalmaznak. A három pálya teljes hossza 6 kilométer, míg az összekötő szakaszok 12 km-esek, ezer méteres szintkülönbséggel.

A program szerint szombaton 15 és 19 óra között lehet átvenni a nevezési csomagot, de 10 órától 18 óráig már lehet edzeni. Vasárnap 10 és 15 óra között zajlik a verseny, majd 16.30-tól lesz a díjazás. Benevezni kizárólag online lehetséges csütörtök este 8 óráig itt.

A következő korosztályokba lehet benevezni: 15 és 18, 19 és 29, 30 és 39 év közötti nők és férfiak, 40 év fölötti férfiak és hobbiversenyzők. Utóbbi kategória kivételével a résztvevők érvényes licenccel kell rendelkezzenek.

{A}

A szervezők közlése szerint a hobbikategória versenyzőinek az iratkozás során érvényes baleset-biztosítást és érvényes orvosi (háziorvos) igazolást kell felmutatniuk. A hobbikategória magában foglalja az összes olyan versenyzőt, aki nincs leigazolva egy, a szövetség által elismert sportegyesülethez, kortól, nemtől és kerékpártól függetlenül. Ez a kategória eredménye nem tartozik bele az országos pontozási rendszerbe, és nem lesz külön verseny a női és a férfi indulóknak. A 18 év alatti versenyzők kötelező módon közjegyző által hitelesített nyilatkozatot kell felmutassanak a szülők beleegyezéséről.

A licencek, orvosi igazolások, életbiztosítások ellenőrzését és a nevezési számok átvételét a Súgó Panzióban, a nevezési irodánál végzik el. Minden versenyzőnek kötelezően sisakot kell viselnie (nyitott vagy állvédős), valamint a kerékpár elején jól látható helyre felszerelt versenyszámot az edzések es a verseny ideje alatt.