Életéért küzd a fiatalember, támogatásra van szüksége

Barabás Hajnal 2019. szeptember 05., 09:12

Romániában már lemondtak róla, ezért egy olaszországi kórházba kért felvételt egy kolozsvári fiatalember, akit másfél éve agresszív limfómával diagnosztizáltak. Édesanyja kétségbeesésében fordult szerkesztőségünkhöz segítségért.

Lup Daniel Fotó: Rezi Erzsébet

Több kemoterápiás és sugárkezelésen van túl, illetve egy őssejt-transzplantációs műtéten is átesett az elmúlt másfél évben a kolozsvári Lup Daniel. Az alig harmincéves fiatalembernél ugyanis Non-Hodgkin T típusú agresszív limfómát diagnosztizáltak.

Édesanyja, Rezi Erzsébet, aki jelenleg Magyarországon él, utolsó mentsvárként fordul a nyilvánossághoz, miután a sok kezelés, vizsgálat, alternatív gyógymód és az operáció teljesen kiürítette a családi kasszát.

{A}

„Mi mindent megtettünk, és minden pénzünk elfogyott, még a házat is eladtam” – osztotta meg az édesanya. Mint mondta, Kolozsváron, a fia kezelőorvosa közölte velük, hogy Romániában már nem tudnak rajta segíteni, ezért azt javasolta, hogy külföldön próbálkozzanak tovább. Így került Daniel Olaszországba, a római Gemelli kórházba.

100 ezer euróra van szükségünk, ez hatalmas összeg, megpróbálunk egészségügyi biztosítást is intézni. Azt mondták, tudnak olyan kezelést nyújtani, hogy a fiam meggyógyuljon, 20-40 százalék közötti erre az esély, attól függően, hogy a szervezete hogyan reagál a kezelésekre

– mondta édesanya, hozzátéve, hogy csak annyit szeretne, hogy a fia életben maradjon. Lup Daniel Dicsőszentmártonon született és nevelkedett, majd gépészmérnöki egyetemet végzett Kolozsváron, és ott is telepedett le feleségével, egy kislányuk született.

Akik pénzügyi támogatást szeretnének nyújtani, utalhatnak a következő bankszámlákra : EURO RO65RNCB0568024019740001; Swift RNCBROBU vagy RON RO38RNCB0568024019740002.

Fotó: Rezi Erzsébet