Románia Eb-selejtezőt, Magyarország barátságos mérkőzést játszik

Horváth Bálint Ottó 2019. szeptember 05., 09:00

Folytatódnak a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezői. Románia az F csoport rangadóján, ma este a fővárosi Nemzeti Arénában az éllovas Spanyolországot fogadja. A magyar válogatott a Montenegró elleni idegenbeli barátságos mérkőzéssel készül a jövő hétfői, szlovákok elleni budapesti selejtezőre.

Legalább egy döntetlent szeretnének elérni a román játékosok Fotó: FRF

A selejtezők ötödik fordulójában a csoport legnagyobb esélyesei, a korábbi Európa- és világbajnok spanyolok ellen telt ház előtt játszik a román csapat, amelynek pozitív eredményre van szüksége ahhoz, hogy a továbbjutásért versenyben maradjon.

A mérkőzés előtt a románok hét ponttal a harmadik helyet foglalják el a csoportban, miközben Spanyolország eddigi négy mérkőzésének mindegyikét megnyerte. A ma 21.45-kor kezdődő összecsapás után Románia vasárnap is pályára lép, Ploiești-en Málta ellen már jóval könnyebb meccs vár rá.

A román válogatott szövetségi kapitánya

legalább egy döntetlent szeretne elérni a spanyolok ellen, de mint mondta, ehhez játékosainak tökéletes napot kell kifogniuk, és szerencsére is szükségük lesz.

„Biztos vagyok benne, hogy a keret tagjai minden tőlük telhetőt megtesznek egy jó eredmény eléréséért. Spanyolország egyértelmű esélyes, de a román csapat mindig jól szokott játszani az erős ellenfelekkel” – nyilatkozta Cosmin Contra, aki két éve irányítja a nemzeti együttest.

Az E csoportot vezető Magyarország csak jövő hétfőn folytatja a selejtezőt, amikor Budapesten Szlovákia ellen játszik. Addig azonban ma este már pályára lép, Montenegró vendégeként készül a sorsdöntő összecsapásra. „Ezen a felkészülési meccsen új taktikát gyakorolhatunk, és a győzelem a célunk.

A szlovákok ellen lesz az idei legfontosabb mérkőzésünk. A korábban elért győzelmeink csak abban az esetben maradnak értékesek, ha ellenük is megszerezzük a három pontot”

– közölte Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A román és magyar érdekeltségű csoportok programja:

F csoport, 5. forduló:
csütörtökön 21.45-től Feröer–Svédország,
csütörtökön 21.45-től Norvégia–Málta,
csütörtökön 21.45-től Románia–Spanyolország,

6. forduló:
vasárnap 19 órától Románia–Málta,
vasárnap 21.45-től Spanyolország–Feröer,
vasárnap 21.45-től Svédország–Norvégia.

Az F csoport állása:
1. Spanyolország 4 4 – – 11–2 12
2. Svédország 4 2 1 1 8–7 7
3. Románia 4 2 1 1 11–5 7
4. Norvégia 4 1 2 1 8–7 5
5. Málta 4 1 – 3 2–10 3
6. Feröer 4 – – 4 3–12 0

E csoport, 5. forduló:
pénteken 21.45-től Szlovákia–Horvátország,
pénteken 21.45-től Wales–Azerbajdzsán,

6. forduló:
hétfőn 19 órától Azerbajdzsán–Horvátország,
hétfőn 21.45-től Magyarország–Szlovákia.

Az E csoport állása:
1. Magyarország 4 3 – 1 6–4 9
2. Szlovákia 3 2 – 1 7–2 6
3. Horvátország 3 2 – 1 5–4 6
4. Wales 3 1 – 2 2–3 3
5. Azerbajdzsán 3 – – 3 3–10 0

A román válogatott kerete: kapusok Ciprian Tătărușanu (Lyon,), Florin Niță (Sparta Prága) és Ionuț Radu (Genoa); hátvédek Romario Benzar (Lecce), Vlad Chiricheș (Napoli), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Dragoș Grigore (Ludogorec), Adrian Rus (MOL Fehérvár), Alin Toșca (Gaziantep) és Florin Ştefan (Sepsi OSK); középpályások Alexandru Chipciu (Anderlecht), Răzvan Marin (Ajax), Nicolae Stanciu (Slavia Prága), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova) Mihai Bordeianu (Kolozsvári CFR), Paul Anton (Krilja Szovetov), Ciprian Deac (Kolozsvári CFR), Ianis Hagi (Genk), Alexandru Maxim (Mainz), Gheorghe Grozav (Kisvárda) és Adrian Păun (Kolozsvári CFR); támadók Claudiu Keserü (Ludogorec), George Pușcaș (Reading) és Florin Andone (Brighton).
A magyar válogatott kerete: kapusok Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig) és Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár); hátvédek Baráth Botond (Sporting Kansas), Bese Barnabás (Le Havre), Ferenczi János (Debrecen), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz Szaloniki), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros) és Willi Orbán (RB Leipzig); középpályások Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (Mol Fehérvár FC), Nagy Ádám (Bristol City), Pátkai Máté (Mol Fehérvár), Sigér Dávid (Ferencváros) és Szoboszlai Dominik (RB Salzburg); támadók Dzsudzsák Balázs (Al-Ittihad), Holender Filip (FC Lugano), Nagy Dominik (Legia Varsó), Németh Krisztián (Sporting Kansas), Sallai Roland (SC Freiburg), Szalai Ádám (TSG Hoffenheim) és Varga Roland (Ferencváros).