Kolozsvári CFR: több tiszteletet érdemlünk

Horváth Bálint Ottó 2019. szeptember 04., 12:32

A Kolozsvári CFR vezetősége hivatalos honlapján és közösségi oldalán megjelent közleményben reagált a múlt hétvégi, Astra Giurgiu elleni idegenbeli mérkőzésen történt botrányos esetre.

Fotó: Halmágyi Zsolt

Mint írták, vártak néhány napot, amíg közzéteszik álláspontjukat a történtekkel kapcsolatban. Miután kielemeztek minden esetet, elnézést kérnek a Román Hivatásos Labdarúgóligától, a Román Labdarúgó-szövetségtől, a Román Játékvezetői Testülettől, a szurkolóktól és a média képviselőitől a csapat által a giurgiui mérkőzésen akaratlanul elkövetett hibákért.

„A Kolozsvári CFR küldöttsége 57 nap alatt 17 belföldi és külföldi mérkőzést játszott, több ezer kilométert utazott, távol a családjától, és mivel a játékosok és a szakmai stáb tagjai mind emberek, nem robotok, az összegyűlt fáradtság miatt hibákat követtek el.

Nem értünk egyet a pályán történt szitkozódással sem az edzőnk, sem a játékosaink részéről, de mielőtt elítélnénk őket, nézzük meg pontosan miért következtek be az események.

A játékvezető által teljes mértékben a csapatunk ellen hozott döntések idegességet váltottak ki a játékosok és az edző körében. Természetesen a bírók is tévedhetnek, ez vitathatatlan, és amíg ezt nem egyetlen csapat ellen teszik, érthető is. Ahhoz, hogy ezek a hibák minél kevesebb alkalommal forduljanak elő, a videobíró bevezetése lehet a megoldás” – olvasható a közleményben.

Fotó: Halmágyi Zsolt

Kiemelik, hogy az együttes edzője, Dan Petrescu, akit sokan kritizálnak, labdarúgóként a román aranygeneráció tagja volt, edzőként pedig több bajnoki címet nyert az országban, köztük az utóbbi két szezonban a CFR-rel, és a csapatot az egyik európai kupasorozat csoportkörébe vezette.

Mindezek miatt Dan Petrescu és a klubunknál tevékenykedő személyek több tiszteletet érdemelnek, hiszen nap mint nap azért dolgoznak, hogy a román labdarúgás visszatérjen a csúcsra, ahol korábban volt.

{A}

Karitatív mérkőzést játszanak, visszatért Boli

A bajnoki szünetben szombaton 18 órától Kolozsváron barátságos mérkőzést játszik a CFR, ellenfele az ukrán élvonalbeli Karpaty Lvov lesz. A találkozónak karitatív célja van, az 5 lejes belépővel ugyanis a nézők nemes célt támogatnak, a befolyt összeget a klub egy ritka betegséggel született kislány megsegítésére adományozza.

A kolozsvári együttes közben bejelentette utolsó igazolását, Kevin Boli kölcsönbe visszatért a CFR-hez. A francia hátvéd az előző idényben bajnok volt a kolozsváriakkal, és Dan Petrescu korábbi csapatától, a kínai Guizhou Henfengtől érkezett. Az egyéves kölcsönszerződés lejárta után jövő nyáron a klub végleg leigazolhatja Bolit.