DiSZ Konferencia, már a hetedik

Székelyhon 2019. szeptember 03., 19:00

Hetedik alkalommal rendez Digitális Székelyföld Konferenciát az IT Plus Klaszter. Az esemény ezúttal Marosvásárhelyen, a Sapientia egyetemen lesz, szeptember 26–29. között.

Archív. Fotó: Barabás Ákos

A szervezők közlése szerint a konferencia víziója, hogy Székelyföld 2025-re egy olyan régióvá válik, ahol a gazdasági termelés legnagyobb hányadát a magas hozzáadott értékű termékek és szolgáltatások teszik ki, ez pedig egyúttal a társadalom jólétének növekedéséhez vezet erdélyi és európai viszonylatban egyaránt.

Ebben a vízióban a digitalizálás és az informatikai ágazat, valamint az ezáltal biztosított eszközök és megoldások alapvető tényezőt képeznek.

Minden évben egy kiemelt tematika köré építik a programsort, ennek szellemében idén a mesterséges intelligenciát választották. Néhány programpont: Ipar 4.0, Fintech, Big Data, Projektmanagement, RDI, Agrárinformatika, Okos városok, MI ÉLŐ demonstráció.

A szervezők mindenkit várnak, hiszen – mint fogalmaznak – a digitális konferencia nemcsak az IT-szakmához szól, hanem mindenkihez, aki digitális eszközökkel és módszerekkel próbál érvényesülni a különböző piacokon,

vagy legalább egyszer küldött már e-mailt telefonról.

Idén itt lesz velük többek között Barabási Albert László világhírű hálózatkutató is.

Bővebb tájékoztatás a szervezők honlapján található.

{A}