Üzengetés: Valchar távozna a Sportklubtól

Dobos László 2019. szeptember 03., 16:02

A Csíkszeredai Sportklub csatára, a cseh, valamint a román állampolgársággal is rendelkező Radim Valchar közösségi oldalán bejelentette, hogy már nem tagja a kék-fehéreknek.

Egymás után érkeznek a kommentek a jégkorongozó bejegyzésére Fotó: Halmágyi Zsolt

A gólerős csatár Facebook-oldalán, angol nyelvű bejegyzésében többek között azt írta, hogy nem akar tovább bizonytalan életet élni, úgy érzi, a klub nem foglalkozik anyagi, vagy akár egészségügyi gondjaival.

{A}

Szerinte a legnagyobb probléma, hogy a Csíkszeredai Sportklub nem fizette ki a házbért.

Azt írja, hogy azzal fenyegették, kirakják bérelt lakásából. A játékos szerint – a szerződésében tartalmazó paragrafusokra hivatkozva – a klub kötelezettségei között szerepel a házbér kifizetése is.

Hodos László, a Csíkszeredai Sportklub elnöke elmondta, hogy Valcharnak három éves szerződése van a Sportklubbal. Ezen kívül a Sportklub nem reagált hivatalosan Valchar bejegyzésére.

Csató Kovács Imre, a Sportklub támogatója közösségi oldalán a következőket írta: „A sok privát üzenetre nem tudok válaszolni, ezért írok itt. Radim Valcharnak 3 éves szerződése van még Csíkszeredában, a klub csinált román állampolgárt belőle, ezért is írt alá még a következő 3 évre!

A román sportban semmi korrektség nincsen, aljas módszerekhez fordulnak egyes csapatok, szerződés alatt lévő játékossal nem lehet tárgyalni, csak az adott csapattal, egy esetleges kivásárlási szándékról!

Valchart valakik aljas módon biztatják, félretéve minden tisztességes eszközt, hamarosan ez ki fog derülni, mivel már nem számít légiósnak így mindent megtesznek, semmilyen módszertől nem riadnak vissza, hogy leigazolják! Bízom azért abban, hogy léteznek még törvények és azok be is lesznek tartva!” – olvasható a bejegyzésben.