Itt az idő rendbe szedni a turizmust! (x)

2019. szeptember 03., 12:52

A turizmusban a székely megyéknek már van, mit felmutatniuk, de a készülő turisztikai törvénybe most kell beleszólni – értékel Antal Lóránt szenátor.

Fotó: Antal Lóránt szenátori irodája

Az RMDSZ szenátora arról számolt be, hogy a parlament gazdasági bizottságában sikerült elnapolni a készülő új turisztikai kerettörvény tárgyalását az őszi ülésszakra. A törvény célja, hogy világosan szabályozza ezt a szektort, az elnapolás pedig azért fontos, mert így

lehetőség nyílt egy széleskörű konzultáció biztosítására,

hiszen ez volt a legjobb alkalom arra, hogy megbeszélések folyjanak a turisztikai szakemberek között, és érvényesülhessen a szektor szereplőinek akarata.

Éppen ezért augusztusban Antal Lóránt részt vett a Székelyföld Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) Klaszter gyűlésén, illetve többlépcsős konzultációt folytatott a klaszterrel és több vendéglátóipari egység képviselőjével, annak érdekében, hogy az iparág szereplői számára minél hasznosabb törvény születhessen. A klaszter célja egyébként, hogy összefogja a vendéglátó egységeket, és egy keretet biztosítson, hogy jobb szolgáltatásokat tudjanak nyújtani az ideérkező turistáknak.

Fotó: Antal Lóránt szenátori irodája

„Fontosnak tartom, hogy bizonyos döntésekben kikérjem a szakavatottak véleményét, és azok alapján javasoljak törvénymódosításokat. Mint a gazdasági bizottság tagja, tájékoztattam a jelenlévőket, és több vendéglátóegység és a klaszter javaslatait is kikértem a jelenleg is módosítás alatt lévő turisztikai törvénnyel kapcsolatban. Ezen javaslatok alapján úgy gondolom, hogy egy hatékonyabb törvényt tudunk életbe léptetni az őszi szesszióban” – vélekedett Antal.

Antal szerint az őszinte kritikák megfogalmazása, a versenyképességre való törekvés, a konkurencia azt eredményezi, hogy

jobbak is tudunk lenni,

jobb szolgáltatásokat tudunk generálni, és konkrétummá válik, hogy „szeretjük Székelyföldet, és Székelyföldben gondolkodunk”.

A szenátor kiemelte, azért volt szükséges a többszálú egyeztetés, mert a turisztikai törvényben lesznek olyan részek, amelyek törlődni fognak, mások pedig teljesen új tartalommal rendelkeznek majd, és így Székelyföld is meg tudta ragadni az alkalmat, hogy konkrét gondolatokkal hallassa hangját egy fontos törvény kapcsán.

X – Fizetett hirdetés