Megvan az FK Csíkszereda következő kupaellenfele

Dobos László 2019. szeptember 03., 10:19

Elkészítették a labdarúgó Román Kupa 4. fordulójának mérkőzéseit. Az FK Csíkszereda a Barcarozsnyói Olimpic Cetate együttesét kapta ellenfélnek, a szászrégeniek pedig a a Fehér megyei Alsógáld otthonában vendégszerepelnek.

Az FK Csíkszereda a Ceahlăul otthonában győzve jutott be a kupasorozat 4. fordulójába Fotó: Pinti Attila

A kupasorozat 4. fordulójában, a legjobb 32 közé kerülésért kiírt körben két székelyföldi együttes lesz érdekelt, a harmadik székely gárda, az 1. ligás Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK később, csak a legjobb 32 között kap majd kupaellenfelet.

{A}

Összesen tizennyolc mérkőzés lesz, ebben a fordulóban 16 második ligás, 19 harmadik ligás és a 4. Ligában szerepelő Bukaresti Steaua harcol a továbbjutásért. A 3. Ligában érdekelt szászrégeniek a bajnokságból ismert egyik csoportellenfelük, a Fehér megyei Alsógáld együttese ellen lépnek pályára.  A 2. ligás FK Csíkszereda a 3. ligás Barcarozsnyó csapatához utazik.

A rozsnyóiaknak eddig két idegenbeli kupameccsük volt ezen a nyáron: Négyfaluban 6–1-re, Kézdivásárhelyen pedig 2–1-re győzve jutottak tovább. Az FK Csíkszereda is idegenben nyerte meg első kupameccsét a 2019/20-as idényben, múlt héten a Ceahlăul Piatra Neamț otthonában győzött 1–0-ra.

A labdarúgó Román Kupa 4. fordulójában a továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el, döntetlen esetén hosszabbítás, illetve büntetőlövések következnek.

Labdarúgó Román Kupa, 4. forduló:

Váradszentmártoni SC–Kolozsvári U
Kolozsvári Sănătatea Servicii Publice–Lénárdfalvi ACS Fotbal Comuna
Alsógáldi CS Industria–Szászrégeni Avântul
Kisjenői Crişul–UTA
Győrödi SC–Temesvári Ripensia
Resicai CSM–Temesvári ASU Poli
CS Vediţa Coloneşti–Craiovai U 1948 SA
Flacăra Horezu–FC Argeș
Flacăra Moreni–CS Mioveni
Barcarozsnyói Olimpic Cetate–FK Csíkszereda
Sportul Snagov–Petrolul Ploiești
CS Tunari–Bukaresti FC Metaloglobus
Bukaresti Steaua–Concordia Chiajna
Bukaresti Rapid–Dunărea Călărași
SC Popeşti Leordeni–Turris Oltul Turnu Măgurele
CS Făurei–Konstancai Farul
Metalul Buzău–CSM Focşani
Foresta Suceava–Bákói Aerostar.

Az elől írt csapatok házigazdák. A mérkőzéseket jövő kedden és szerdán, szeptember 10-én és 11-én rendezik, egységes kezdési időpont 16 óra 30 perc.