Zsóri Dániel ollózása bekerült a legjobb három közé

Székelyhon 2019. szeptember 02., 15:57

Komoly esélyessé vált a hétvégén a Debrecentől a Mol Fehárvárhoz igazolt Zsóri Dániel gólja arra, hogy megnyerje a legszebbnek járó Puskás-díjat, a szavazók ugyanis beválasztották a legjobb három közé.

A gólt megelőző mozdulat Fotó: Micheller Szilvia

A Debrecen 18 éves korábbi játékosa február 16-án a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen lőtt ollózós gólját Magyarországon az előző idény legszebbjének választották. Zsóri Dániel találata mellett az argentin Lionel Messi Betis elleni tekerését, illetve a kolumbiai Fernando Quintero szabadrúgását választották be a legjobb háromba.

A három találat közül a FIFA legendák szakértői bizottsága választja ki a végső győztest. 

 

A további díjak döntőseit is közzétették. A legjobb férfi labdarúgó dobogósai között találjuk az UEFA-gálán is jelölt Lionel Messit, Cristiano Ronaldót és Virgil van Dijkot. Mint ismert, az európai szövetségnél a Liverpool holland védője kapta az elismerést.

{A}

A kapusok közül két brazil, az ugyancsak liverpooli Alisson Becker és a Manchester Citynél játszó Ederson mellett a Barcelona hálóőre, Marc-André ter Stegen. Az edzőknél három Premier League-ben tevékenykedő szakember, Jürgen Klopp, Pep Guardiola és Mauricio Pochettino került be a top háromba.

A díjakat szeptember 23-án, a Milánóban rendezendő FIFA-gálán adják át.