Nem akar szívinfarktust kapni, felállt az SZFC kispadjáról

Zátyi Tibor 2019. szeptember 02., 14:21

Személyes okok miatt meghatározatlan időre visszavonult a labdarúgástól Mészáros Alpár, a Székelyudvarhelyi FC vezetőedzője. A csapatot az SZFC U19-es együttesének korábbi edzője, Demény Norbert irányítja a 3. Ligában.

Húsz hónapig irányította a Székelyudvarhelyi FC-t Fotó: Barabás Ákos

Az SZFC eddig két döntetlent játszott a harmadosztályos bajnokságban, a nyitófordulóban a Szászrégeni Avântul otthonában 1–1-et, múlt pénteken hazai pályán Váradszentmártonnal 3–3-at. Mindkét mérkőzésen játékvezetői hibák sújtották az udvarhelyi csapatot, amely mindkét meccset megnyerhette volna, ám jelenleg két pontjával a kilencedik helyet foglalja el a táblázaton.

„Szászrégenben a meccs végén a játékvezető bocsánatot kért tőlem, amiért az adott helyzetben nem állította ki a hazai játékost. Most pénteken pedig a meccs után az ellenfél csatára azt mondta nekem, hogy nem volt tizenegyes, amit ő harcolt ki. A sípmester pedig a mérkőzés végén ziccerben fújta le az összecsapást.

Ötvenöt éves vagyok, nekem nem hiányzik, hogy huszonéves bírók rossz döntései miatt szívinfarktust kapjak a kispadon

– nyilatkozta megkeresésünkre Mészáros.

Fotó: Barabás Ákos

Mint mondta, elégedetten távozott Székelyudvarhelyről, ahol gyönyörű húsz hónapot töltött. „Úgy gondolom, hogy a munkámat tisztességesen elvégeztem. Jól érzem magam, nincs semmi bajom, de nagyon elfáradtam. A napokban egyfolytában csengett a telefonon, több csapattól is megkerestek, de én azért jöttem haza, hogy ne csináljak semmit. Az elmúlt másfél évben László Zsolttal együtt intéztük a klub dolgait, reggeltől estig ment a munka, akárcsak minden csapatnál. Ez összegyűlt, és látva, hogy a korombeliek milyen betegségekkel küzdenek, úgy döntöttem, kicsit megállok.

A családom fontosabb számomra, mint a foci

– folytatta a kolozsvári szakember.

{A}

Mészáros szerint most van a legerősebb kerete az SZFC-nek, és biztos abban, hogy Demény Norbertnél jó kezekben lesz a csapat, a téli szünetben a tabella első felében kell majd keresni az udvarhelyi együttest. „Jó csapatot alakítottunk ki, nyugodtan adom át Deménynek. Biztos vagyok benne, hogy az elsők közé fogja vezetni az SZFC-t. A fiatalokkal, akik átjöttek Csíkszeredából, van jövője a klubnak. Ez a korrekt út, amin most nyáron elindult a csapat.

Játékosként és edzőként is sok helyen megfordultam Európában, de Udvarhelyen éreztem legjobban magamat, végig tisztességes, becsületes emberekkel dolgoztam együtt”

– zárta a beszélgetést Mészáros.

Fotó: Veres Nándor

„Mészáros az utóbbi hetekben nem érezte jól magát, a pálya szélén átélt, egészségre is káros izgalmak miatt döntött úgy, hogy meghatározatlan időre visszavonul a labdarúgástól. Már múlt hét végén hazautazott Kolozsvárra. Mivel a csapat nem maradhat edző nélkül, gyorsan lépnünk kellett, Berkeczi Attila elnök a kispadra az SZFC U19-es együttesének edzőjét, Demény Norbertet nevezte ki. A stáb Mészáros kiszállásával nem változik, továbbra is Péter Mózes lesz a másodedző” – tudtuk meg László Zsolt csapatmenedzsertől.

Mészáros Alpár professzionális mentalitást hozott és honosított meg a mi kis csapatunknál, köszönünk mindent, amit az udvarhelyi labdarúgás felemelkedéséért tett

 – mondta a csapatmenedzser. Nincs megállás, pénteken már a harmadik forduló mérkőzéseit rendezik, délután öt órától az SZFC a Kolozsvári CFR II. vendége lesz.