Bartha Bálint teljesítette célját az ultrafutás világbajnokságán

Horváth Bálint Ottó 2019. szeptember 02., 13:08

A Székelyudvarhelyi Városi Sportklub képviselője, Bartha Bálint a 80. helyen ért célba a világ legrangosabb futóversenyén, az UTMB-n (Ultra Trail du Mont Blanc), amely az ultrafutás nem hivatalos világbajnoksága.

Az Etna Trail megnyerése után az UTMB-n is megállta a helyét Fotó: Facebook/Etna Trail

Bartha Bálint korábban azt nyilatkozta a Székelyhonnak, célja elsősorban az, hogy befejezze a versenyt, és bízott abban, hogy bekerül az első százba a közel 2500 résztvevőből. Célját pedig elérte, hiszen a három országon (Franciaország, Olaszország és Svájc) keresztül zajlott hétvégi viadalon

28 óra, 47 perc és 8 másodperc alatt teljesítette a 171,6 kilométeres rendkívül kimerítő távot.

A dicsőszentmártoni születésű, 36 éves versenyzőnek ez volt pályafutása első UTMB-je, amely után nagyszerű szezont zárt, hiszen korábban megnyerte az olaszországi Etna Trail ultramaratont, illetve a második helyen végzett a Bucsecs-hegységben rendezett Marathon 7500 páros versenyében.

{A}

A másik erdélyi versenyző, a brassói Hajnal Róbert, aki tavaly a második helyezett volt az UTMB-n, és idén is az esélyesek között szerepelt, 135 kilométer és nagyjából 22 óra küzdelem után feladni kényszerült a megmérettetést.

Az idei győzelmet a spanyol Pau Capell szerezte meg, aki végig uralta a versenyt, 20 óra, 19 perc és 9 másodperc volt a nyertes ideje.