Gyergyóban maradt a Gyilkos-tó Kupa

Gergely Imre 2019. szeptember 01., 23:20

Egygólos hátrányból nyert három góllal a Gyergyói Hoki Klub a Csíkszeredai Sportklub ellen a Gyilkos-tó Kupa zárómérkőzésén, és ezzel otthon tartotta az első helyért járó serleget. 

Fotó: Gábos Albin

Nagyszerű, igazán döntőhöz méltó összecsapást vívott vasárnap este a GYHK és a Sportklub, és ennek megfelelő volt a lelátókon is a hangulat. A vendégeknek fenntartott szektor is zsúfolásig telt, akárcsak a hazaiak lelátói. 

Az első pillanattól egymásnak esett a két együttes, mindkét csapat igyekezett bebizonyítani, hogy jobb, mint az ellenfele, de igazából teljesen egyenrangú csapatok csatáját láthatták a nézők a meccs első felében.

Fotó: Gábos Albin

Fontos megjegyezni, hogy

mindkét edző a légiós kapusát küldte a jégre, annak ellenére, hogy az Erste Liga alapszakaszában ők nem védhetnek a székely rangadókon,

hiszen azok a mérkőzések a romániai bajnokságba is beszámítanak, ahol nem megengedett a külföldi hálóőrök szereplése.

Jordon Cooke és Makszim Szamankov is kitett magáért, ennek is köszönhető, hogy a felek megengedhették maguknak azt, hogy támadóan lépjenek fel, és ne védekező hokit játsszanak.

Hol az egyik, hol a másik kapu forgott veszélyben, de a kapusok rendre hatástalanították a kísérleteket, egészen addig, míg emberelőnyben Láday egy kipattanó korongot a gyergyói kapuba küldött.

Fotó: Gábos Albin

Hasonló helyzetből született meg a GYHK első gólja is, Kozma lövése talált útat a csíkiak kapujába a 26. percben. Az egyenlítéstől számítva fokozatosan átvette az irányítást Leif Strömberg legénysége, de a tabellán

újabb változás már csak a harmadik harmadban esett.

Egymás után két emberelőnyös gólt lőtt a lett Imants Lescovs. Alighanem ezzel egyből belopta magát a gyergyói drukkerek szívébe.

A csíkiak innen már nem tudtak talpra állni, nem találták a GYHK védelmének ellenszerét, az utolsó percekre Szamankov lekorcsolyázott, és Vorobjev találata végleg eldöntötte a meccset.

Fotó: Gábos Albin

Végül 4–1-re győzött a Gyergyói Hoki Klub, és ezzel

megnyerte a Gyilkos-tó Kupát. Először maradt otthon a trófea a gyergyói hoki történetében.

A mérkőzést követően kiosztották a különdíjakat is. A legjobb kapus díját a Jordon Cooke kapta, a legjobb hátvéd szintén egy gyergyói játékos, Imants Lescovs lett, a legjobb csatár címet a Sportklub színeiben játszó Rokaly Szilárd érdemelte ki.

Fotó: Gábos Albin

Jégkorong, Gyilkos-tó Kupa:
Gyergyói Hoki Klub–Csíkszeredai Sportklub 4–1 (0–1, 1–0, 3–0).
Gólszerzők: Kozma Zsolt (26.), Imants Lescovs (45., 50.), Pavel Vorobjev (60.), illetve Láday Tamás (9.)

A torna végeredménye:
1. Gyergyói Hoki Klub 9 pont,
2. Csíkszeredai Sportklub 6,
3. Fehérvári Titánok 3,
4. Bukaresti Steaua 0.