Kiütéssel nyerték a fehérváriak a Gyilkos-tó Kupa bronzmeccsét

Gergely Imre 2019. szeptember 01., 19:02

Elfáradt a Steaua a Gyilkos-tó Kupa harmadik napjára, és már nem tudott olyan ellenállást tanúsítani a Fehérvári Titánok ellen, mint korábban a Sportklub, vagy főleg a GYHK elleni találkozóján. A székesfehérvári csapat 10–3-ra nyerte a találkozót.

A Titánoké lett a Gyilkos-tó Kupa bronzérme Fotó: Gergely Imre

Két nyeretlen csapat találkozott vasárnap délután a Gyilkos-tó Kupán. A torna körmérkőzéses rendszerben zajlik, azaz nem rendeznek kisdöntőt és döntőt, de az eredmények úgy alakultak, hogy a Titánok és a Steaua összecsapása bronzmeccs volt.

Az első harmad hat gólt hozott. Péter Andor találatával szerzett vezetést a fehérvári együttes, amire Evgenyij Sztepanov válaszolt. Nemsokára 2–1, majd 3–1 lett az állás, később pedig Nimenko faragott a hátrányból emberhátrányban.

Ekkor volt utoljára szoros az állás.

Az első húsz perc 4–2-vel zárult, a másodikban pedig négyet lőttek a Titánok, amire a Steaua eggyel sem tudott válaszolni. 8–2 után a záró játékrészben 8–3 lett, azaz szépített valamelyest a bukaresti együttes Lusneac révén, de ez sem sokat jelentett. A vége 10–3 lett a Fehérvári Titánok javára, tehát

Székesfehérvárra kerül a Gyilkos-tó Kupa harmadikjáénak járó díj. 

Jégkorong, Gyilkos-tó Kupa:
Fehérvári Titánok–Bukaresti Steaua 10–3 (4–2, 4–0, 2–1).
Gólszerzők: Péter Andor (3), Balogh Bence (2), Mitch Zion, Colin Campbell, Buzás Arnold, Nagy Ákos, Dézsi Bence, illetve Evgenyij Sztepanov, Dmitrij Nimenyko, Nicușor Lusneac.