Három piros lap és CFR-vereség az Astra otthonában

Zátyi Tibor 2019. augusztus 31., 23:44

A labdarúgó 1. Liga címvédője, a Kolozsvári CFR elszenvedte első vereségét a bajnokságban, szombaton este 3–2-re kikapott az Astra Giurgiu otthonában, egyben lecsúszott az első helyről.

Két játékosa mellett Dan Petrescu is a kiállítás sorsára jutott Fotó: Halmágyi Zsolt

Jól kezdődött a találkozó a CFR számára, a 27. percben Păun húsz méterről leadott gyönyörű kapáslövése talált utat a hazai hálóba. Ez volt a kolozsvári nevelésű játékos ötödik találata a bajnokságban. Sokáig nem volt előnyben a CFR, tíz perccel később az Astra korábbi hátvédje, Cestor szabálytalankodott Begue ellen a büntetőterületen belül, a tizenegyest Radunovic értékesítette. A CFR gondjai a hajrában kezdődtek,

amikor a folyamatosan reklamáló Dan Petrescu edzőt Sebastian Colțescu játékvezető piros lappal a lelátóra küldte.

{A}

Térfélcsere után jobban játszott az Astra, az 57. percben Vali Gheorghe zseniális szabadrúgásgóljával átvette a vezetést. Egy perccel később pedig nemcsak a kispadon, hanem a pályán is megfogyatkozott a CFR, Camora volt túlzottan ideges és csapott a földhöz egy vizespalackot, Colțescu pedig felmutatta a sárga lapot,

és mivel ez már a második sárga lapja volt a kolozsváriak csapatkapitányának, idő előtt mehetett tusolni.

A CFR hajója pedig egyre tovább süllyedt, a 63. percben Vâtcă kapus kapott egyből pirosat, miután a labdát megfogva túl vehemensen jött ki a kapuból és nyakon ütötte Radunovicot. A büntetőt a sértett értékesítette, felavatva a debütáló Rust.

Szezonbeli első vereségével le is csúszott az 1. Liga éléről a kolozsvári csapat Fotó: Kolozsvári CFR

A folytatásban az Astra többször is növelhette volna előnyét, ám hol a támadók nem voltak elég pontosak, hol a kapufa segítette ki a CFR-t. A hajrában így is betalált a kilenc emberrel futballozó kolozsvári csapat, Păun lőtt 18-ról védhetetlenül a hálóba, beállítva a végeredményt.

Az Astra tehát 3–2-re nyert és feljött a hetedik helyre, megelőzve a Sepsi OSK-t. A CFR lecsúszott az élről, mivel korábban a Medgyesi Gaz Metan a forduló rangadóján kétgólos hátrányból felállva ugyancsak 3–2-re legyőzte a Jászvásári Polit, és átvette a vezetést az 1. Liga alapszakaszában.

Labdarúgó 1. Liga, 8. forduló:
Astra Giurgiu–Kolozsvári CFR 3–2 (1–1),
gólszerzők Radunovic (38., 64. – mindkettő büntetőből), Gheorghe (57.), illetve Păun (28., 90+1.)
kiállítva Camora (58.), Vâtcă (62.) – mindketten CFR
Medgyesi Gaz Metan–Jászvásári Poli 3–2 (0–0),
gólszerzők Constantin (58., büntetőből), Chamed (68.), Buș (73.), illetve Bălan (48., 52., a másodikat büntetőből).

Korábban
FC Botoșani–Academica Clinceni 2–2 (2–2),
Voluntari–Universitatea Craiova 1–2 (1–0),

Hermannstadt–Chindia Târgoviște – vasárnap 18 órától,
FCSB–FC Viitorul – vasárnap 21 órától,
Sepsi OSK–Bukaresti Dinamo – hétfőn 21 órától.

{S1}