Gyergyó–Csík döntő lesz a Gyilkos-tó Kupán

Gergely Imre 2019. augusztus 31., 23:16

Második mérkőzésén is 3–2-re győzött a Gyergyói Hoki Klub a Gyilkos-tó Kupán. Ezúttal a Fehérvári Titánok volt az ellenfél egy nagyon iramos, gyors meccsen.

Szoros meccsen nyert a házigazda GYHK Fotó: Gábos Albin

Azt kapta a mintegy 1100 néző szombat este, amit várhatott: nagy hajtást, látványos megoldásokat, és nagy csatát, ahol mindkét fél megérdemelte volna a győzelmet. A fehérvári fiatalok legfontosabb fegyvere a gyorsaságuk, és hogy minden korongért képesek megküzdeni, míg a gyergyóiak ellenben taktikusabban építkezve igyekeztek helyzeteket kialakítani.

{A}

A támadásszövés azonban gyakran elakadt azzal, hogy a kulcspasszokba mindig bele tudott érni egy fehérvári ütő.

A meccs nagyobb részében a fehérváriak harmadában zajlott a játék, és volt védeni valója bőven Szeles Martinnak, míg a túloldalon igen pozitív benyomásokat keltett a szurkolókban a most bemutatkozó Jordon Cooke.

Fotó: Gábos Albin

Az eredmény először a 10. percben változott, amikor Mihály értékesített egy kettős emberelőnyt. Az egyenlítés a 19. percben jött el, amikor Péter vágott kapásból a hálóba egy, a kapu mögötti plexiről visszapattanó korongot. Sőt 20 perc után 2–1 is lehetett volna az állás, ha Csomortáni játékvezető nem érvényteleníti videózás után a gyergyóiak egy találatát, úgy ítélve, hogy a korong már a játékidő lejárta utáni másodperben haladt át gólvonalon.

A második harmadban is rendesen gyűrték egymást a csapatok, számos látványos akció zajlott a jégen, gól azonban nem esett.

A harmadikban aztán Császár küldött védhetetlen bombát a GYHK ketrecébe, újra visszaszerezve a vezetést a Titánok számára.

A gyergyóiaknak a sors visszaadta azt, amit az érvénytelen góljuk elveszítése miatt veszítettek: Lescovs bombája jutott át Szelesen, a lecsorgó korong pedig a felszabadítani igyekvő Kiss botjáról került a vendégek kapujába.

Fotó: Gábos Albin

Az utolsó tíz percben Gógáék tettek többet a győztes gól megszerzéséért, mentek előre rendületlenül, de úgy tűnt, hosszabbításba torkollik a mérkőzés. De nem így történt. Constantin került sakk-matt helyzetbe Elekes Darabont és Valdix összjátéka nyomán, és nem hibázott, megszerezte a győzelmet a GYHK javára.

Fotó: Gábos Albin

Gyilkos-tó Kupa, második nap:
Gyergyói Hoki Klub–Fehérvári Titánok 3–2 (1–1, 0–0, 2–1),
gólszerzők Péter Zsolt (19. perc), Imants Lescovs (50.), Mircea Constantin (59.), illetve Mihály Ákos (11.), Császár Hunor (46.)

Korábbi eredmények:
Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua 6–3 (3–0, 3–2, 0–1),
Gyergyói Hoki Klub–Bukaresti Steaua 3–2 (1–0, 1–1, 1–1),
Csíkszeredai Sportklub–Fehérvári Titánok 4–1 (0–1, 2–0, 2–0).

A Gyilkos-tó Kupa vasárnapi programja:
16 órától: Fehérvári Titánok–Bukaresti Steaua,
19 órától: Gyergyói Hoki Klub–Csíkszeredai Sportklub.