Futsal BL: háromból három Imperial Wet-győzelem

Dobos László 2019. augusztus 31., 22:07

Száz százalékos teljesítménnyel nyerte meg a Futsal Klub Csíkszereda néven szereplő Imperial Wet az Athénban megrendezett teremlabdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjét. A székelyföldi gárda szombaton este 4–3-ra győzött a házigazdák ellen.

Teljesítette célkitűzését, továbbjutott a következő fordulóba a csíki futsalcsapat Fotó: Imperial Wet

Románia bajnokcsapata, Görbe Walter együttese az athéni C csoport első mérkőzésén 9–0-ra nyert az ír bajnok Blue Magic FC Dublin ellen, majd 6–3-ra verte a svájci bajnokot, a Berni Futsal Minerva együttesét.

{A}

A két forduló után már biztos csoportelső Futsal Klub Csíkszereda komolyan vette a tét nélküli, a házigazda AEK Futsal Athén elleni zárómérkőzést, de ennek ellenére a házigazdák lőtték az első gólt, egy csíki kapu előtti szabálytalanságért megítélt büntetőből a 7. percben Tanaszai volt eredményes (0–1). Az első húsz percben a székelyföldiek támadtak többet, és két szép akció végén a szünetig átvették a vezetést: előbb Alvaro lőtt gólt bal oldalról a hosszú alsóba (1–1), majd egy gyors kombináció végén Hector volt eredményes (1–2).

Mindhárom meccset megnyerve lettek elsők. Archív Fotó: Gábos Albin

Szünet után is az erdélyi alakulat támadott többet, és a 26. percben Pršić kapáslövésével kettő lett a csíki előny (1–3). A hazai csapat nem adta fel, és három perccel később szabadrúgást harcolt ki a csíki büntetőterület környékén. A görögök szabadrúgás-kombinációja sikeres volt, Ntatisz közeli találatával egygólosra csökkentették hátrányukat (2–3).

Uralta a játékot a romániai bajnokcsapat, és egy hosszú támadás végén, a 34. percben Sávio Valadares kapásból hatalmas bombagólt lőtt (2–4). Az utolsó percben egy görög ellentámadás végén Szőcs lábán a labda irányt változtatva a vendégek kapujában kötött ki (3–4).

Sito Rivera, a csíki futsalcsapat edzője. Archív Fotó: Gábos Albin

Futsal BL-selejtező, C csoport:
AEK Futsal Athén–FK Csíkszereda 3–4 (1–2),
gólszerzők: Thanaszai (7. perc, büntetőből), Ntatisz (29.) és Szőcs (40., öngól), illetve Alvaro (11.), Hector (18.), Pršić (26.) és Sávio Valadares (34.).

Korábbi eredmények: FK Csíkszereda–Blue Magic FC Dublin 9–0 (6–0), Berni Futsal Minerva–AEK Futsal Athén 4–3 (2–1), Bern–Csíkszereda 3–6 (2–3), Athén–Dublin 4–4 (3–2) és Dublin–Bern 4–4 (0–0).

A csoport végeredménye:
1. FK Csíkszeredan 9 pont (19–6),
2. Berni Futsal Minerva 4 pont (11–13),
3. Blue Magic FC Dublin 2 pont (8–17),
4. AEK Futsal Athén 1 pont (10–12).

A továbbjutást kiharcoló FK Csíkszereda kerete: Victor Lopez Gonzales, Gică Dospinescu (kapusok); Florin Matei, Marko Pršić, Héctor Albadalejo Blázquez, Alvaro De Luis Yubero, Adrian Pânzaru, Cristian Matei, Bogdan Covaci, Tankó Levente, Sávio Valadares, Andre Luiz Nogueira „Deco”, Stefan Rakic és Szőcs László. Szakmai stáb: Sito Rivera (vezetőedző), Ferenc Levente (kapusedző), Mikó László (gyúró) és Bíró Zsolt (csapatvezető).

Máltai ellenfél a következő körben

Csíkszereda futsalcsapata a következő körben a B ágra, az 5. csoportba került. Szintén ebbe a kvartettbe jutott az F csoport győztese, a máltai Luxol St. Andrews. Erőnyerő volt, és szintén a csíkiak ellenfele lesz a prágai tornán a lengyel bajnok Record Bielsko-Biala, illetve a házigazda AC Sparta Praha.

A magyar bajnok Berettyóújfalu szintén a főcsoport küzdelmein kapcsolódik be a sorozatba, és házigazda lesz. A 4. csoport mezőnye: Berettyóújfalu, Kairat Almaty (kazahsztáni), Murcia FS (spanyol) és Sport Club KPRF (orosz). A főcsoportok küzdelmeit október 8–13. között rendezik majd.