Háromgólos Sportklub-siker a Steaua ellen

Gergely Imre 2019. augusztus 31., 19:15

Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua mérkőzéssel kezdődött a Gyilkos-tó Kupa második játéknapja. A kék-fehérek papírforma győzelmet arattak, de a Steaua ezúttal sem adta könnyen a bőrét.

Már az első harmadban eldőlt a mérkőzés Fotó: Gergely Imre

Már az első harmadban eldőlt a mérkőzés, a csíkiak a 3. percben Shalla találatával szerezték meg a vezetést, majd Pelley duplájával alakult az eredmény 3–0-ra.

Salló a második harmad elején tovább növelte a Sportklub előnyét, de innen összeszedte magát a Steaua,

és a mérkőzés felétől egyenrangú ellenfele tudott lenni az Erste Liga ezüstérmesének.

A 30. és a 35. perc között potyogtak a találatok, a Steaua és a Sportklub is két-két gólt lőtt ez alatt az öt perc alatt.

Továbbra sem csitult az össztűz a két kapu irányába, de a kapusok már hatékonyabban védtek, így legközelebb már csak az 50. percben változott az eredmény, amikor Nimenko lövése talált utat a csíki kapuba. Ezzel 6–3-ra alakult az állás, és ez maradt a végeredmény is.

Fotó: Gergely Imre

A Sportklub a Gyilkos-tó Kupa első helyéért játszhat vasárnap este a Gyergyói Hoki Klub ellen. A GYHK szombat este a Fehérvári Titánokkal vívja a második meccsét.

Vasárnap a 19 órától esedékes székely rangadó előtt 16 órától még Steaua–Titánok mérkőzés zajlik majd a Gyilkos-tó Kupán, Gyergyószentmiklóson.

Gyilkos-tó Kupa, 2. nap:
Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua 6–3 (3–0, 3–2, 0–1),
gólszerzők Josh Shalla (3. és 35. perc), Rod Pelley (5. és 19.), Salló Alpár (26.), Bíró Tamás (33.), illetve Deniszkij Andrij (30.), Dmitri Nimenko (32. és 50.)

Korábbi eredmények:
Gyergyói Hoki Klub–Bukaresti Steaua 3–2 (1–0, 1–1, 1–1)
Csíkszeredai Sportklub–Fehérvári Titánok 4–1 (0–1, 2–0, 2–0).