Folyóvízbe dobták az elhullott haszonállatokat

Simon Virág 2019. augusztus 31., 17:32

Négy juhtetemet dobott ismeretlen személy Mezőpanit községben a Maros folyóba. A rendőrök és az egészségügyi szakemberei nyomoznak, hogy kiderítsék, ki szabadult meg ilyen módon az elhullt állatoktól.

Ahogy a polgármester megjegyezte: a kép sajnos nem illusztráció, „ez a bűzös valóság” Fotó: Bodó Előd Barna

Mint Bodó Előd Barna mezőpaniti polgármestertől megtudtuk, szombat reggel érkezett a bejelentés, miszerint a Marosban, a régi gyűrűs hídnál, a csittszentiváni oldalon „fennakadt” négy elhullott juh. A helyi és a mezőbándi rendőrség mellett a helyszínre kiszálltak a tűzoltók is, ők vontatták a partra a tetemeket.

Hívtak közben a közegészégügytől, nemsokára a környezetőrségtől is, hogy mintát kell venni a tetemekből. Értesítettem  a körzeti állatorvost, kirohant a helyszínre, mintát vett – az agyból, ami nem egyszerű dolog. Hívtam a tetemek elszállításával és megsemmisítésével foglalkozó céget. Fotót küldtem, lássák, milyen beavatkozásra van szükség. Közben kiderül, hogy a juhok füle hiányzik, éppen az, amelyikbe a fülszámot belecsíptetik. Micsoda véletlen

– részletezte.

A nagyközség vezetője felháborítónak tartja, hogy egy állatokat tartó gazda annyira felelőtlen legyen, hogy folyóvízbe dobja a tetemeket. Értelmetlennek is tartja ezt a gesztust, hiszen minden önkormányzatnak van szerződése olyan cégekkel, akik elszállítják az elhullott háziállatokat, út szélén elütött vadakat. Csak jelenteni kell.

{A}

A községvezető azt sem titkolja, hogy miután sok ember felháborodott az ügyön, és ő is érdeklődni kezdett,

szinte biztos benne, hogy kiderül, ki volt a tettes.

A községben és környékén ugyanis nincs sok juhnyáj, juhtartó gazda. „Hétfőn jön a számla, 2–3 ezer lejt majd kifizet az önkormányzat a tetemek megsemmisítéséért, remélem kiderül, ki volt az, hogy megfizettessük vele” – jelenti ki a polgármester.