A Dinamo ellen szerezné meg első hazai győzelmét a Sepsi OSK

Sánta Imre 2019. augusztus 31., 13:03

Hét forduló után is őrzi veretlenségét a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely a labdarúgó 1. Liga rangsorának hetedik pozícióját foglalja el. Hétfőn este a Bukaresti Dinamót fogadja, és a gyengélkedő fővárosiak ellen szerezné meg első hazai sikerét.

Hatszor találkozott eddig a két együttes az 1. Ligában. Archív Fotó: Pál Árpád

Az új idény elején a Dinamo irányítását a Sepsi OSK kispadján korábban jelentős sikereket elérő Eugen Neagoe vette át, azonban a rajtot követően sok babér nem termett számukra, ráadásul a szakember egészségügyi okok miatt távozni kényszerült. Helyét a cseh Dusan Uhrin vette át, akinek nem idegen a román labdarúgás, több élvonalbeli klubnál is megfordult már. Az előző fordulóban a fővárosi csapat Uhrinnal a kispadon, hazai pályán diadalmaskodott az FC Hermanstadt ellen, és eddig összegyűjtött hat pontjukkal a rangsor kilencedik helyén állnak.

{A}

A hétfői mérkőzést megelőzően László Csaba, a Sepsi OSK vezetőedzője bizakodó hangnemben nyilatkozott,

kihangsúlyozva, hogy elérkezett az első hazai győzelem ideje.

Ezzel szeretnék meghálálni egyrészt a szurkolók kitartását, másrészt viszont a három pont begyűjtésével meg tudnák szilárdítani pozíciójukat a bajnokság középmezőnyében.

A Dinamo három győzelme mellett, két döntetlen és egy Sepsi-siker született. Archív Fotó: Pál Árpád

„Nemcsak én várom, hanem a szurkolók is azt várják,

hogy végre törjön meg a jég, és egy idegenbeli siker után legyen meg az első hazai győzelmünk is.

Nagyon jó, hogy nincsenek sérültjeink, a csapaton belül van egy egészséges konkurencia, ami csak előbbre vihet bennünket. A Dinamo ellen nem lesz egyszerű, főleg hogy a legutóbbi fordulóban győzni tudtak, ami minden bizonnyal pozitív energiát ad nekik. Viszont mi sem vesztettünk idegenben, még ha nem is játszottunk szenzációsan. Sokan győzelemre számítottak, de ilyen a labdarúgás, minden a pályán dől el. Ha két napig játszottunk volna a Clinceni ellen, akkor sem tudtunk volna több gólt lőni. Ezen kell változtatnunk, hogy a Dinamo ellen tudjunk gólokat szerezni, és a három pontot itthon tartani.

Fontos számomra, hogy már a sokadik majdnem telt házas mérkőzésünket fogjuk játszani. Ez a játékosok érdeme is, hogy vissza tudták hozni a szurkolókat a lelátókra.

Most a bizalmukat szeretnénk meghálálni, ezért a pályára lépő labdarúgóknak mindent meg kell tenniük a győzelemért. Ezzel a három ponttal ugyanis stabillá tudjuk tenni a rangsorban elfoglalt pozíciónkat is” – nyilatkozta László Csaba.

Fotó: Sánta Imre

A bajnokság kezdete után csatlakozott a háromszékiekhez Pavol Safranko, aki annak ellenére, hogy nem vett részt a közös felkészülésen, hamar be tudott illeszkedni, és habár eddig még nem sikerült betalálnia, hasznos tagja volt a csapatnak.

A szlovák csatár szerint egy olyan együtteshez igazolt, amelyet minőségi játékosok alkotnak, és számára nem annyira a gólszerzés az elsődleges, mint inkább az, hogy a csapatot segítse.

„Jó csapatot alkotunk, és ha a saját játékunkra összpontosítunk, valamint a legjobbat adjuk ki magunkból, le tudjuk győzni a Dinamót. Még csak három mérkőzésen léptem pályára, nehéz véleményt mondanom a román bajnokságról, de azt látom, hogy sok játékos egyénileg magas szintet képvisel. A Sepsinél arra számítok, hogy az edzőnk egy erős csapatot fog felépíteni, és nem maradnak el a győzelmek sem” – fűzte hozzá a Pavol Safranko,

akit behívtak hazája válogatottjába, és szeptember 9-én éppen a magyar nemzeti tizenegy ellen léphet pályára Budapesten.

Safranko behívót kapott a szlovák válogatottba Fotó: Sánta Imre

Érdeklődésünkre Kertész Dávid, a háromszéki klub alelnöke elmondta, hogy a hétfői meccsre eddig 3200 belépő talált gazdára, de a jegyek árusítása a meccs napján is folytatódik.

Kertész arról is beszámolt, hogy szövetségi döntés értelmében a Dinamo szurkolótábora korábbi rendbontások miatt szervezett módon nem vehet részt a szentgyörgyi mérkőzésen,

de becslésük szerint egyénileg sikerült hozzájutniuk mintegy 150 jegyhez, tehát beékelődve a hazai közönség közé, jelen lesznek a stadionban.

Éppen ezért fokozottabb biztonsági intézkedéseket foganatosítanak majd az O-szektorban és környékén, de a Sepsi OSK vezetősége fontolóra veszi azt a lehetőséget is, hogy a fővárosi szurkolók elkülönítése érdekében mégis megnyissák majd a vendégszektort, ahogyan az korábban Kolozsváron is történt.

A hétfő este 9 órakor kezdődő Sepsi OSK–Dinamo összecsapást a Digi Sport 1, a Telekom Sport 1 és Look Sport televíziós csatornák élőben közvetítik.

Labdarúgó 1. Liga, 8. forduló:
FC Botoșani–Academica Clinceni 2–2 (2–2),
gólszerzők Țigănașu (4.), Ofosu (26.), illetve Buziuc (36.), Vojtus (45+2.)
Voluntari–Universitatea Craiova 1–2 (1–0), 
gólszerzők Avto (16.), illetve Mihăilă (46.), Roman (86.)

Medgyesi Gaz Metan–Jászvásári Poli – szombaton 15.30-tól
Astra Giurgiu–Kolozsvári CFR – szombaton 21 órától
Hermannstadt–Chindia Târgoviște – vasárnap 18 órától
FCSB–FC Viitorul – vasárnap 21 órától
Sepsi OSK–Bukaresti Dinamo – hétfőn 21 órától

{S1}