Egyre ügyesebben járják a bencédi gyermekek

Molnár Melinda 2019. augusztus 30., 22:26

Játék, dalolás, öröm és nevetés töltötte be a héten a bencédi kultúrházat. Pénteken, a táborokat záró gálán láthatták a családtagok is, mennyi önfegyelemmel koncentrálnak a gyermekek egy-egy figurára, dallamra, szövegre, miközben önfeledten ropják.

Fotó: Veres Nándor

Délelőttönként a második bibliatábor foglalkozásai zajlottak, délutánonként pedig a hetedik bencédi néptánctábor hívta egybe a helybéli gyermekeket, máshol lakó barátaikat, valamint az erre az alkalomra hazatérő unokákat, dédunokákat.

Fotó: Veres Nándor

Az idei vallástábor foglalkozásainak témája a bibliai hegyek voltak – honismereti kirándulásuk során feljutottak saját „hegyeikre” is, felfedezve szülőhelyük magaslatait. Látták többek között a Várbükköt, ahol régen vádmű állhatott, a mesés Firtost, a tragikus néveredetű Két asszony kútját.

Fotó: Veres Nándor

A megtanult énekeket, kötött imádságokat a táborzárón be is mutatták. Makkai-Ilkei Ildikó lelkésznő köszönetet mondott a helyi Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet tagjainak, akik egész héten segítettek a foglalkozások lebonyolításában, ugyanakkor szülői, túravezetői és egyéb tematikai segítőjük is volt.

Fotó: Veres Nándor

A pénteki gálára megtelt a bencédi kultúrház: a szülők, testvérek mellett olyan idősek is elmentek, akik valamikor még járták ezeket a táncokat. A gyermekek oktatói az indulás óta Nemes Annamária és Józsa Levente, a talpalávalót ezúttal a Lelkes zenekar húzta. Taps volt mindannyiuk jutalma.

Fotó: Veres Nándor

A nagy sikerű gála után jóízűen falatoztak a rengeteg házi süteményből, amit a szülők, nagyszülők vittek számukra. A kultúrházi együttléten csak a zenének és táncnak vetetettek véget, együtt folytatták a játékot a falucska sportpályáján.

{A}