Máris erősített a kétfrontos küzdelemre a CFR

Horváth Bálint Ottó 2019. augusztus 31., 08:00

Miután megkapta ellenfeleit az Európa Liga csoportkörében, a Kolozsvári CFR pénteken este bejelentette a román ifjúsági válogatott, Alexandru Pașcanu, illetve az FC Botoșani-tól érkezett Cătălin Golofca leigazolását.

Alexandru Pașcanu alapember a román ifjúsági, U21-es válogatottban Fotó: FRF.RO

A 20 éves középhátvéd 2016 óta az angol Leicester City U23-as korosztályú csapatánál játszott, de nem mutatkozott be az első számú, a Premier League-ben szereplő együttesben. Pașcanunak lényegében még

semmilyen tapszatalata nincs a felnőtt labdarúgásban, viszont alapembernek számít a román ifjúsági, U21-es válogatottban,

amellyel a nyáron az elődöntőig jutott az olaszországi Európa-bajnokságon.

A tehetséges labdarúgó érkezése nagyban megoldja a CFR gondjait ami a bajnoki mérkőzéseket illeti, amelyek kezdetén kötelezően a pályán kell legyen két 21 év alatti romániai játékos. Egyes információk szerint a kolozsvári klub 600 ezer eurót fizetett a Leicesternek Pașcanuért cserébe.

Az elmúlt napokban nemcsak Alexandru Pașcanut szerződtette a CFR vezetősége, ugyanis megegyeztek az FC Botoșani középpályásával, Cătălin Golofcával is.

A Lazióval kezdenek

A pénteki sorsolás után a kolozsváriak megismerték menetrendjüket az Európa Liga E jelű csoportjában. Eszerint

első mérkőzésüket szeptember 19-én, csütörtökön 19.55-től hazai pályán játsszák, amikor a legerősebb ellenfél, a Lazio Róma érkezik a fellegvári stadionba.

Ezt követően első idegenbeli meccsükön október 3-án a jól ismert Celtic Glasgow otthonában lépnek pályára, majd oda-vissza játszanak a francia Rennes ellen. A csoportkört Rómában és otthon a Celtic ellen zárják.

Az 1. ligában éllovas CFR szombaton 21 órától az Astra Giurgiu vendégeként játszik a bajnokság 8. fordulójában.