Sportklub győzelem a Gyilkos-tó Kupa nyitányán

Gergely Imre 2019. augusztus 30., 19:42

Nem annyira magas színvonalú, inkább küzdelmes volt a Gyergyószentmiklóson zajló hagyományos Gyilkos-tó Kupa első mérkőzése, ahol a Csíkszeredai Sportklub a Fehérvári Titánokkal csapott össze. A Titánok szereztek vezetést, de ezt négy csíki gól követte.

Fotó: Gergely Imre

Meleg volt a gyergyószentmiklósi csarnokban pénteken délután, a közel harmincfokos kánikulát a hűtőberendezések nem tudták teljesen kiküszöbölni, és emiatt

a jég sem volt az igazi, így az iram sem lehetett a legmagasabb.

A küzdelemre azonban nem lehetett panasz, a fehérvári fiatalok és a Sportklub rutinosabb csapata is megharcolt minden korongért.

Az első gól csak a nyitóharmad legvégén esett, amikor a Titánok szerezték meg az előnyt Dézsi Bence találatával. A második harmadra már kezdett fölénybe kerülni a Sportklub, és ez két találatban is megmutatkozott. Josh Shalla egyenlő létszám mellett egyenlített, Becze Tihamér pedig egy emberelőnyös akció végén vágta a korongot Gyenes kapujába.

{A}

Az utolsó húsz percben egymást érték a kiállítások mindkét oldalon. Egy ilyen lehetőséget használt ki ravasz lövéssel Evan Brophey, növelve a különbséget. A játékrész közepén a fehérváriak megkapták az esélyt, másfél percig kettős előnyben játszhattak, de így sem tudtak egyenlíteni. Ez ahogy lenni szokott, megbosszulta magát, emberhátrányban Kurtis McLeon állította be a 4–1-es végeredményt.

A Gyilkos-tó Kupa esti mérkőzésén a házigazda Gyergyói Hoki Klub a Bukaresti Steuával játszik.

Gyilkos-tó Kupa, Gyergyószentmiklós, felkészülési torna:
Csíkszeredai Sportklub–Fehérvári Titánok 4–1 (0–1, 2–0, 2–0).

Gólszerzők: Josh Shalla (25. perc), Becze Tihamér (32.), Evan Brophey (46.), Kurtis McLeon (58.) illetve Dézsi Bence (20.).