Már biztos továbbjutó a csíki futsalcsapat

Dobos László 2019. augusztus 30., 10:36

Az utolsó forduló eredményeitől függetlenül már biztos csoportelső a Futsal Klub Csíkszereda néven szereplő Imperial Wet az Athénban zajló teremlabdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében. A székelyföldi együttes a következő körben, októberben játszik majd.

A hazai sorozat után a nemzetközi kupasorozatban is bizonyított a csíkszeredai együttes. Archív Fotó: Pinti Attila

Románia bajnokcsapata, Görbe Walter együttese az athéni C csoportban előbb 9–0-ra nyert az ír bajnok Blue Magic FC Dublin ellen, majd 6–3-ra verte a svájci bajnokot, a Berni Futsal Minerva együttesét.

Ezután a svájciak 4–3-ra győztek a görög bajnok AEK Futsal Athén ellen, és mivel a csütörtök késő esti összecsapáson a görög és az ír együttes 4–4-es döntetlent játszott,

Csíkszereda csapatát már nem tudja megelőzni senki,

az utolsó forduló eredményeitől függetlenül biztos csoportelső és továbbjutó. A svájciak beérhetik ugyan pontszámban a székelyföldieket, de az egymás elleni eredmény a csíkiaknak kedvez.

A torna zárómérkőzéseit szombaton rendezik: 17.30-tól Blue Magic FC Dublin–Berni Futsal Minerva, 20 órától AEK Futsal Athén–FK Csíkszereda sorrendben.

A következő fordulóról

A görögországi C csoport továbbjutója a következő körben a B ágra, az 5. csoportba kerül. Szintén ebbe a kvartettben lesz érdekelt az F csoport (a norvég Sjarmtrollan Idrettslag, a máltai Luxol St. Andrews, a moldovai Dinamo Chișinău és a san-marinói Fiorentino) továbbjutója, illetve a lengyel Record Bielsko-Biala és a cseh AC Sparta Praha. Ennek a csoportnak Prága lesz a házigazdája.

{A}

A magyar bajnok Berettyóújfalu szintén ebben a körben, a főcsoport küzdelmein kapcsolódik be a sorozatba, és házigazda lesz. A 4. csoport mezőnye: MVFC Berettyóújfalu, Kairat Almaty (kazahsztáni), Murcia FS (spanyol) és Sport Club KPRF (orosz). A főcsoportok küzdelmeit október 8–13. között rendezik majd.

Teremlabdarúgó Bajnokok Ligája, selejtező, C csoport:
Futsal Klub Csíkszereda–Blue Magic FC Dublin 9–0 (6–0),
Berni Futsal Minerva (svájci)–AEK Futsal Athén (görög) 4–3 (2–1),
Berni Futsal Minerva–Futsal Klub Csíkszereda 3–6 (2–3)
AEK Futsal Athén–Blue Magic FC Dublin 4–4 (3–2).

Az állás:
1. Futsal Klub Csíkszereda 6 pont,
2. Berni Futsal Minerva 3,
3. AEK Futsal Athén 1,
4. Blue Magic FC Dublin 1.

A továbbjutást kiharcoló Futsal Klub Csíkszereda kerete: Victor Lopez Gonzales, Gică Dospinescu (kapusok) – Florin Matei, Marko Prsic, Héctor Albadalejo Blázquez, Alvaro De Luis Yubero, Adrian Pânzaru, Cristian Matei, Bogdan Covaci, Tankó Levente, Sávio Valadares, Andre Luiz Nogueira Deco, Stefan Rakic, Szőcs László. Edző: Sito Rivera.