Egy magyar és egy román csapat lesz az Európa Liga csoportkörében

Horváth Bálint Ottó 2019. augusztus 30., 00:09

A Ferencváros 4–2-re legyőzte a litván Suduvát a labdarúgó Európa Liga play-off körének visszavágóján, és bejutott a csoportkörbe. Az FCSB viszont kikapott Portugáliában, így búcsúzott a sorozattól.

A Ferencváros játékosainak gólöröme Fotó: Fradi.hu

A Ferencváros és az FCSB is gól nélküli döntetlenről várta a csütörtök esti visszavágót, a magyar bajnok hazai pályán, a román csapat idegenben játszott.

A budapesti együttes korán hátrányba került a litvánok ellen, de még a szünetig megfordította az állást. A folytatásban kiegyenlítettek a vendégek, a Ferencváros azonban hamar ismét átvette a vezetést, a hosszabbításban pedig bebiztosította a továbbjutását.

A Ferencváros tizenöt év elteltével jutott be ismét egy nemzetközi kupasorozat csoportkörébe.

Az FCSB semmit nem nyújtott a Vitoria Guimaraes otthonában, a portugálok nagy fölényben voltak, és játszottak a helyzeteikkel, de a második félidő elején egy tizenegyesgóllal sikerült betalálniuk, ez pedig elég volt a továbbjutásukhoz. A román bajnokságban jelenleg utolsó helyezett FCSB sorozatban a második évben maradt le a csoportkörről.

A Ferencváros mellett a BL-ből kiesett Kolozsvári CFR is megismeri ellenfeleit a csoportkörben a pénteken 14 órától rendezendő sorsoláson.

Labdarúgó Európa Liga, play-off kör, visszavágó:
Ferencváros–Suduva 4–2 (2–1). Továbbjutott a Ferencváros, 4–2-es összesítéssel.
Gólszerzők: Varga (36., tizengyesből), Boli (45+1), Tokmac (66.), Signevich (90+6.), illetve Verbickas (11.), Topcagic (64.).
Guimaraes–FCSB 1–0 (0–0). Továbbjutott a Guimaraes 1–0-s összesítéssel.
Gólszerző: Tapsoba (53., tizengyesből).