Négy pápával is találkozhatunk a képernyőn

Tamás Attila 2019. augusztus 29., 22:02

Folytatja pápás sorozatát az HBO, emelett a két pápáról szóló filmmel rukkol elő a Netflix a közeljövőben. Mindkét alkotáshoz most adták ki az első előzeteseket. Mutatjuk.

Egy fiatal és egy idős pápa. Vajon mi sül ki ebből? Fotó: HBO

A The New Pope az HBO-Sky közös produkciója, a már ismert The Young Pope úgynevezett folytatása, amely fiktív történet a modern pápaság elképzelt világáról.

Videó: HBO

Paolo Sorrentino újabb sorozata a korábbi alkotáshoz képest ismét tabudöngetőnek tűnik, hiszen ki képzelné el úgy a pápát, hogy egy szál alsóneműben sétál a vízparton, miközben nők ájuldoznak körülötte? A Jude Law által megformált pápa másik végletete ugyanakkor John Malkovich „pápája” lesz. A tízrészesre tervezett, valamikor 2020 elején érkező sorozatban a két sztárszínész mellett Sharon Stone színészlegenda és a katolikus vallással nem éppen összefüggésbe hozható Marilyn Manson énekes is szerepet kapnak.

Benedek és Ferenc pápa. Elképesztő a hasonlóság. Fotó: Netflix

A Netflix filmje, amely a The Two Popes címet kapta, ezzel szemben már igaz történeten alapul és a pápaságról lemondott Benedek, valamint a jelenlegi Ferenc pápa (akkor még Jorge Mario Bergoglio bíbororos) történetét meséli el.

Videó: Netflix

Ferenc pápa szerepére a rá nagyon hasonlító Jonathan Prycet (Trónok harca, Tabu), Benedek pápa megformálására pedig a veterán Anthony Hopkinst választották, ami telitalálatnak bizonyult az első előzetes alapján. A film egy limitált moziforgalmazás után decemberben érkezik a Netflixre.

{A}