A legkeményebb csoportba került a Barca – sorsoltak a Bajnokok Ligájában

Horváth Bálint Ottó 2019. augusztus 29., 20:46

Csütörtökön este Monte Carlóban kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája 2019–2020-as szezonjának csoportkörét. Számos rangadót rendeznek, a legkiélezettebb küzdelem a D, az F és a H csoportban várható.

Fotó: Facebook/UEFA Champions League

A címvédő Liverpool akárcsak az előző idény főtábláján, ismét összekerült az olasz Napolival az E csoportban, ahová még az osztrák Salzburg és a belga Genk került. A D csoportban újra csatázik majd egymással a Juventus és az Atletico Madrid, amelyek legutóbb a nyolcaddöntőben mérkőztek meg.

A legkeményebbnek az F csoport nevezhető, ahol a Barcelona a Dortmudnot és az Intert is megkapta, de a play-off körben a Kolozsvári CFR-t kiejtő cseh Slavia Prágával is találkozik.

Az A csoportban rangadót játszik egymással a Real Madrid és a Paris Saint-Germain, illetve a B-ben a Bayern és a Tottenham, de érdekes mérkőzésekre van kilátás a Chelsea, az Ajax, a Valencia és a Lille között a H csoportban.

A sorsolás közben átadták a BL előző idényében a legjobbaknak járó díjakat,

az év játékosának a Liverpool labdarúgóját, a holland Virgil van Dijkot választották, aki a legjobb hátvéd címet is megkapta.

A legjobb kapusnak csapattársát, a brazil Allison Beckert nevezték meg, továbbá a legjobb középpályás a holland, a nyáron az Ajaxtól a Barcelonába igazolt Frankie de Jong, a legjobb támadó pedig a katalán klub klasszisa, az argentin Lionel Messi lett.

{A}

Labdarúgó Bajnokok Ligája, csoportbeosztás

A csoport: Paris SG, Real Madrid, Brugge, Galatasaray.
B csoport: Bayern, Tottenham, Olimpiakosz, Crvena zvezda.
C csoport: Manchester City, Sahtar Donyeck, Dinamo Zágráb, Atalanta.
D csoport: Juventus, Atletico Madrid, Leverkusen, Lokomotiv Moszkva.
E csoport: Liverpool, Napoli, Salzburg, Genk.
F csoport: Barcelona, Dortmund, Inter, Slavia Prága.
G csoport: Zenit, Benfica, Lyon, Leipzig.
H csoport: Chelsea, Ajax, Valencia, Lille.