A Gyilkostó-kupáért hokiznak

Dobos László 2019. augusztus 30., 08:13

Péntektől vasárnapig Gyergyószentmiklós lesz a romániai jégkorongsport fővárosa, itt rendezik meg ugyanis az új idény első nemzetközi tornáját, a négycsapatos Gyilkostó Kupát.

Az erőviszonyok alapján Gyergyói HK–Csíkszeredai Sportklub döntő lesz a Gyilkostó Kupán Fotó: Gábos Albin

A háromnapos vetélkedőn a magyarországi Fehérvári Titánok, a székelyföldi Csíkszeredai Sportklub és Gyergyói Hoki Klub, valamint egy regáti csapat, a korábban sokszoros román bajnok Bukaresti Steaua vesz részt.

{A}

A két székelyföldi együttes már augusztus elején elkezdte a jeges felkészülést, a csíkiak Karcfalván edzettek, a gyergyóiak pedig hazai jégen, továbbá egy külföldi turnénén is voltak.

Közben változás történt a Gyergyói HK stábjában, erről a klub közleményben tájékoztatott. 

„Eddigi segédedzőnk, Vitalij Donika családi okok miatt nem folytathatja a munkáját a csapatunk mellett, ezért közös megegyezéssel a szerződésbontás mellett döntöttünk. Sok sikert kívánunk számára a következőkben. A Gyergyói Hoki Klub másodedzői munkakörét a Svédországból érkező Christopher Hamell fogja betölteni.”

Fotó: Gábos Albin

A Gyergyói HK tehát svéd vonalát erősítette meg, Leif Strömberg vezetőedző munkáját honfitársa, Christopher Hamell fogja segíteni.

Gyergyószentmiklóson mindhárom nap 16, illetve 19 órakor kezdődnek a mérkőzések.

Jegyek elővételben a GYHK irodájában, a Rubin szállodában, illetve a Preferato üzletben vásárolhatók,

áruk 15 lej (gyermekeknek, nőknek és nyugdíjasoknak 10 lej). A Gyilkostó Kupára érvényesek a 2019–2020-as idényre megváltott GYHK-bérletek is – közölték a szervezők.

Fotó: Gábos Albin

A Gyilkostó Kupa program

Pénteken
: 16 órától Csíkszeredai Sportklub–Fehérvári Titánok, 19 órától Gyergyói
Hoki Klub–Bukaresti Steaua.
Szombaton: 16 órától Sportklub–Steaua, 19 órától GYHK–Titánok.
Vasárnap: 16 órától Steaua–Titánok, 19 órától GYHK–Sportklub.