Az összeroncsolódott autóba szorult egy utas Marosfőnél

Székelyhon 2019. augusztus 29., 15:05

Két személyautó ütközött össze csütörtök délután az E578 jelzésű európai út marosfői szakaszán. A balesetben négyen sérültek meg, egyikük a roncsok közé szorult.

Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

Az ütközésben érintett két autóban összesen hat személy utazott, ketten közülük az elsődleges információk szerint könnyebben sérültek, mellkasi fájdalomra panaszkodnak. Egyik utas a roncsok közé szorult, ezért a két mentőszolgálati, illetve egy rohammentő egység mellett a műszaki mentő is a helyszínre érkezett. A beszorult utas elszállításához Marosvásárhelyről mentőhelikoptert riasztottak – számol be a Hargita megyei tűzoltóság.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a szerencsétlenség 13 órakor történt: egy 57 éves marosfői autóvezető egy vendéglőtől körültekintés nélkül tért ki a főútra járművével, amikor nekicsapódott egy, az európai úton Gyergyószentmiklós irányába haladó, 56 éves Iași megyei férfi vezette gépkocsi. A vétlen járműben két, 48 és 69 éves nő könnyebben megsérült, míg a helyi sofőr autójában egy középkorú nő és egy férfi súlyos sérüléseket szenvedett. Utóbbit eszméletlen állapotban vette át a mentőhelikopter. Az alkoholszondás vizsgálat alapján az 57 éves marosfői gépjárművezető 0,14 mg/liter légalkohol-koncentrációval ült kormánykerék mögé.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt folytatják a vizsgálatokat.