Felkészülési tornát nyert a Szejke SK

Zátyi Tibor 2019. augusztus 29., 14:27

A férfi kézilabda másodosztály szeptember közepi rajtjára hangoló Székelyudvarhelyi Szejke SK felkészülési tornán vett részt Kolozsváron.

Fotó: Székelyföldi Kézilabda Akadémia

Sipos Lóránt edző együttese a négycsapatos megmérettetés elődöntőjében, szerdán este a magyarországi NBI-B-en szereplő Nyíregyházi Férfi Kézilabda Klubbal találkozott. A Horia Demian sportcsarnokban rendezett mérkőzést végig uralta az udvarhelyi csapat, kilenc góllal nyert.

A csütörtök délben rendezett döntőben a házigazda, az előző idényben még a Bölények Ligájában szerepelt Kolozsvári U volt az ellenfél. A találkozó sokáig szorosan alakult, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett.

A hajrát jobban bírta az udvarhelyi csapat, és 35–31-es sikerével megnyerte a tornát, amely legjobb játékosának Balázs Botondot választották meg.

A csapatra jövő héten két hazai mérkőzés vár, a szintén másodosztályos CSU Suceava látogat Székelyudvarhelyre, ahol két felkészülési meccset játszik a Szejkével. A mérkőzések csütörtökön, szeptember 5-én 18.30-tól, és pénteken, szeptember 6-án 11 órától lesznek.

Felkészülési mérkőzések:
Szejke SK–Nyíregyházi FKK 34–25 (19–12),
gólszerzők Komporály Attila 9, Jére Róbert, Fekete Róbert és Kónya Hunor Barnabás 4–4, Csibi Hunor és Balázs Botond 3–3, Angelo Tăuțean, Pál Szilárd és Lőrinczi Lehel 2–2, Hadnagy Lóránt 1.

Szejke SK–Kolozsvári U 35–31 (16–17),
gólszerzők Komporály Attila és Balázs Botond 8–8, Kónya Hunor 5, Angelo Tăuțean 4, Jére Róbert és Csibi Hunor 3–3, Pál Szilárd 2, Fekete Róbert és Katona Tamás 1–1.