Búcsú a BL-től, az Európa Liga csoportkörében folytatja a CFR

Horváth Bálint Ottó 2019. augusztus 29., 00:02

A csehországi visszavágót is elveszítette a Kolozsvári CFR a labdarúgó Bajnokok Ligája play-off körében a Slavia Prága ellen, és nem sikerült a főtáblára jutnia. A román bajnok az Európa Liga csoportkörében folytatja európai kupaszereplését.

Fotó: Facebook/Slavia Praha

Egygólos hátrányból várta a szerda késő esti prágai visszavágót a kolozsvári együttes. Dan Petrescu vezetőedző két helyen változtatott csapata kezdő felállásán a kolozsvári első mérkőzéshez képest, a védelemben Cestor helyett Andrei Mureșan, a támadásban Rondon játszott Țucudean helyett.

A gólkényszerben lévő CFR ezúttal jobban kezdett, mint a múlt heti hazai odavágón,

és meg is voltak a lehetőségei, de Bordeianu szabadrúgását kiütötte a házigazdák kapusa, Deac fejese mellé ment, Rondon pedig a kapu előterében nem tudta a hálóba lőni Omrani beadását. Veszélyes volt a Slavia is, az első félidő legnagyobb helyzetét Stanciu passzából az első meccsen győztes gólt szerzett Masopust hagyta ki.

Fotó: Facebook/Slavia Praha

A folytatásban is remek iram jellemezte a mérkőzést, és szintén

a csehek voltak közelebb a vezető gólhoz, amelyet meg is szereztek,

egy lapos lövésnél Mureșan menteni próbált, de a saját kapujába lőtte a labdát.

A hátralévő időben az új játékosok becserélésével sem javult a CFR játéka – mindössze Păun veszélyeztette a hazai kaput –, de nem tudták elkerülni az újabb 1–0-s vereséget.

Fotó: Facebook/Slavia Praha

A kolozsváriak búcsúztak a BL-től, és az Európa Liga csoportkörében folytatják, ahol

a péntek délutáni sorsoláson megismerik ellenfeleiket.

Ezután az 1. Liga 8. fordulójában a CFR számára szombaton 21 órától következik az Astra Giurgiu elleni idegenbeli találkozó.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, play-off kör, visszavágó:
Slavia Prága–Kolozsvári CFR 1–0 (0–0).
Gólszerző: Mureșan (66., öngól).
Slavia: Kolar – Coufal, Kudela, Hovorka, Boril – Soucek, Masopust (Traore, 84.), Stanciu (Frydrych, 90.), Kral, Olayinka – Skoda (Yusuf, 79.). Edző: Jindrich Trpisovski.
CFR: Arlauskis – Susic, Mureșan, Burcă, Camora – Djokovic, Bordeianu, Aurelio (Păun, 64.), Deac (Hoban, 70.) – Rondon (Țucudean, 70.), Omrani. Edző: Dan Petrescu.
Vezette: Gianluca Rocchi (olasz).