Játszi könnyed csíki BL-diadal

Józsa Csongor 2019. augusztus 28., 19:23

Nagyarányú győzelmet aratott első hivatalos nemzetközi mérkőzésén a csíkszeredai teremlabdarúgó együttes. Alaposan kitömte ellenfele kapuját, kapott gól nélkül hozta le a párharcot.

Az első helyért utaztak el, az első győzelem megvan. Archív Fotó: Gábos Albin

Szerdán délután Athénban, a futsal UEFA Bajnokok Ligája selejtezőkör C csoportjában a nyitómérkőzést játszotta a román aranyérmes, a Csíkszeredai Imperial Wet – amelyik a BL-ben Futsal Klub Csíkszereda néven szerepel, hiszen a szakszövetség versenykiírása alapján nem lehet támogatói név a klubnévben. Az ellenlábas az ír Blue Magic Dublin volt.

{A}

Már az első pillanatoktól kezdve a kapu előterébe szorította ellenfelét a csíkszeredai gárda, nem is kellett sokáig várni az első találatra, egy szabadrúgás-kombinációt Fl. Matei lőtt a félkörről a hálóba. Az 5. percben pedig már kettő volt közte, teljesen kipasszolták a védelmet, Hector közelről bepöccintette.

Az ellenlábasnál alig volt a játékszer, végig a narancsmezesek irányítottak, teljesen más ritmusban szövögették a támadásaikat. Egymás után születtek a találatok, a szünetben 6–0 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész már nem volt ennyire eseménydús, a csíkszeredaiak a biztos előny tudatában leginkább arra összpontosítottak, hogy minél gyorsabban lepörgessék a félidőt. Természetesen, az összes benevezett mezőnyjátékos megkapta a játéklehetőséget.

Sikerrel indította a BL-t az Imperial Wet, csütörtökön 17 óra 30 perctől a svájci Futsal Minerva Bern lesz a Sito Rivera által irányított csapat ellenfele.

Teremlabdarúgó UEFA Bajnokok Ligája, első selejtezőkör, C csoport, 1. forduló:

Csíkszeredai Imperial Wet–Blue Magic Dublin 9–0 (6–0)
Gólszerzők: Fl. Matei (2.), Hector (5.), Prsic (11., 31., 40.), Alvaro (13., 40.), M. Matei (16., 17.).