Szenes napok lesznek a Kalonda-tetőn

Székelyhon 2019. augusztus 28., 18:40

Pénteken startol a Kalonda-tetőn a tizenkilencedik alkalommal megszervezett Farkaslaki Szenes napok, amely idén is gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket.

Idén is számos koncerttel várják az érdeklődőket a Szenes napok szervezői. Archív Fotó: Veres Nándor

A rendezvény első napján, délután két órától várnak mindenkit az UIET chill zone sátorba, ahol igazi fesztiválhangulat megteremtését ígérik. Délután öt órától rönkhúzó versenyt tartanak, másfél óra múlva pedig a Transylvanium zenekar lép a színpadra, amit este nyolc órától Homonyik Sándor és Vikidál Gyula koncertje követ.

Szombaton délelőtt tíz órától gyerek focitorna lesz a Buzánszky Jenő sportbázisnál, később pedig a községi öregfiúk mérkőzésén lehet részt venni. Ugyanezen a helyszínen lesz délután három órától a Farkaslaka SE-Lövéte bajnoki mérkőzés.

{A}

A Lófő Lovascsapat egy óra múlva már bemutatóval várja az érdeklődőket a Kalonda-tetőn, az ünnepélyes megnyitót pedig este hét órától tartják. Amint ez lejárt a Terra Siculorum lép a színpadra, amelyet Zséda, a La Bouche és a Friday Rehab fellépése követ.

A vasárnap sem lesz eseménytelen: reggel kilenc órától egyéni sakkverseny kezdődik a Tamási áron Általános Iskolában, majd másfél óra múlva ünnepi szentmise lesz a katolikus templomban. Fél tizenkettőkor a szépkorúak ünnepét tartják, valamint díszpolgári címeket osztanak ki.

A Kalonda-tetőn délután négy órakor kezdődnek a kulturális műsorok és a favágó verseny. A Children of Distance délután hat órakor lép fel, utánuk pedig a Snapsz Bandé és a Lord együtteseké lesz a színpad. Este fél tizenegykor tűzijátékra várnak mindenkit, majd boksagyújtással zárul a rendezvény.