Újra nyert az FK Csíkszereda U16-os együttese

Dobos László 2019. augusztus 28., 14:45

Folytatja jó szereplését az FK Csíkszereda U16-os korosztályú csapata a labdarúgó Elit Ligában. A csíki fiatalok szerdán délben legyőzték a Brassói Colțeát, és megőrizték veretlenségüket.

A piros-feketében játszó csíkiak meg nem kaptak ki az idei bajnokságban Fotó: Gábos Albin

Egyenlő felek harcát hozta az első félidő az FK Csíkszereda–Brassói Colțea mérkőzésen a Márton Áron- és a Segítő Mária gimnáziumok mögötti műgyepes pályán szerda délben megrendezett mérkőzésen. A gól nélküli első félidőt követően a székelyföldiek fokozatosan átvették a játék irányítását, az 56. percben egy tizenhatoson belüli szabálytalan szerelést követően a játékvezető büntetőt ítélt a csíkiaknak, és Bóni nem hibázott: 1–0.

{A}

A folytatásban is több helyzetük volt a házigazdáknak, a 2–0-ás végeredményt Sebestyén állította be a 68. percben, a hátramaradt percekben azonban a brassóiak két óriási gólhelyzetet hagytak ki, de Lukács Dániel, az FK kapusa biztosan hárított.

Labdarúgó Elit Liga, U16-os korosztály, 6. forduló:

FK Csíkszereda–Brassói Colțea 2–0 (0–0), gólszerzők: Bóni Csaba (56. perc, büntetőből) és Sebestyén Botond (68.).

Fotó: Gábos Albin

Zöld Péter, az FK Csíkszereda vezetőedzője: „Az első félidőben nem mi domináltunk, olyan meccs volt, ahol inkább mi alkalmazkodtunk az ellenfélhez. Középpályán nem nagyon tudtunk játékot kialakítani, a széleken próbálkoztunk, de ott is lezártak minket, inkább az ellenfél hibáit használtuk ki, de kevés sikerrel. A második félidőben elfáradt az ellenfél, és a mi cserejátékosaink is jól szálltak be, így végül sikerült a játékot a mi javunkra fordítani”.

A Zöld Péter és Gál Ervin edzők által felkészített együttes a bajnokságban eddig öt meccset játszott, és egyszer szabadnapos volt. A mérleg: három győzelem és két döntetlen. A következő fordulóban, szeptember 1-én, vasárnap délután 4 órától Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FK Csíkszereda mérkőzés lesz az U16-os Elit Ligában.