Tragédia a Víkendtelepen: későn menekítették ki a medencéből, elhunyt egy fiatal

Simon Virág 2019. augusztus 28., 10:38

Emberéletet követelt a strandolás a marosvásárhelyi Víkendtelepen. Egy 15 éves fiatalt kedden csak tíz perc után sikerült kimenekíteni egy két méter mély medence aljáról. Az eszméletét vesztett fiút a sürgősségire szállították, ahol később elhunyt.

Képünk illusztráció Fotó: Pál Árpád

A helyszínen tartózkodók a Pro TV riporterének azt nyilatkozták, hogy miután a barátai felhozták a fiút a medence aljáról, a Víkendtelep alkalmazottai elkezdték, a később kiérkező rohammentő-szolgálat (SMURD) szakemberei pedig folytatták az újraélesztést. Míg a sürgősségi osztályra szállították, még voltak életjelei, néhány órával később a sürgősségi osztályon azonban elhunyt.

A szemtanúk szerint a fiú több mint tíz percet volt a víz alatt, miután a barátai és a helyszínen tartózkodók észrevették.

A népszerű Víkendtelepet, ahol naponta több ezer személy strandol, a marosvásárhelyi városháza működteti. A hivatal sajtószóvivője, Cosmin Blaga azt eset kapcsán azt nyilatkozta, hogy tudomása szerint a Víkendtelep életmentői rögtön a víz alatt lévő fiatal segítségére siettek, amint az emberek jelezték, hogy gond van. Blaga úgy tudta, hogy csupán néhány percig volt víz alatt a fiatal. A rendőrség vizsgálja a fulladás körülményeit.