Karácsonkőn kupameccsezik az FK Csíkszereda

Dobos László 2019. augusztus 28., 09:32

Elkezdi szereplését a labdarúgó Román Kupában az FK Csíkszereda. A sorozat tavalyi kiírásának meglepetéscsapata, a legjobb nyolc közé bejutott FK Csíkszereda szerdán délután a Ceahlăul Piatra Neamț otthonában vendégszerepel.

Keményen készültek. Győzni szeretne idegenbeli kupameccsén az FK Csíkszereda Fotó: Gábos Albin

A kupasorozat 3. fordulójában négy székelyföldi együttes érdekelt: a Nyárádtői Unirea–Szászrégeni Avântul mérkőzésen kedden a 3. Ligában érdekelt vendégek a hosszabbításban 5–3-s győzelemmel (a rendes játékidőben 3–3 volt) jutottak tovább, míg a Ceahlăul Piatra Neamţ–FK Csíkszereda és a Kézdivásárhelyi SE–Barcarozsnyói Olimpic Cetate találkozót szerdán 17.30-tól rendezik. A továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el. A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK később, csak a legjobb 32 között kap majd kupaellenfelet.

Nem lesz könnyű mérkőzése Karácsonkőn (Piatra Neamț) az FK Csíkszeredának. Valentin Suciu, az FK vezetőedzője elmondta, szeretnének továbbjutni, és ennek érdekében minden tőlük telhetőt megtesznek.

„A meglepetések sorozata a Román Kupa,

tavaly mi okoztuk a legnagyobb meglepetést, és ezt a szép sorozatot folytatni szeretnénk. Célunk a győzelem, a továbbjutás.

Logon még nem épült fel, Mitra kisebb zúzódásokkal küszködik, a keret többi tagja egészséges” – nyilatkozta Suciu.

Fotó: Gábos Albin

A hosszú időn át első osztályban szerepelt Ceahlăul csapata jelenleg a 3. Ligában játszik, első bajnoki mérkőzésén 2–1-re győzött a Știința Miroslava ellen. A kupasorozatban a Ceahlăulnak ez lesz a harmadik meccse, korábban a Bradul Borca ellen 3–0-ra, a Viitorul Liteni ellen pedig 6–5-re nyert.

Az FK Csíkszereda négy mérkőzést játszott a 2. Ligában, a mérleg egy győzelem, egy döntetlen és két vereség.

A 17.30-kor kezdődő Ceahlăul Piatra Neamţ–FK Csíkszereda kupameccset a Ceahlăul-stadionban rendezik, a nézők belépése ingyenes.