Nemzetközi porondon is bemutatkoznak a csíkszeredai teremlabdarúgók

Dobos László 2019. augusztus 27., 08:51

Története eddigi legfontosabb megmérettetésére készül a Csíkszeredai Imperial Wet, Románia futsalbajnoka. A székelyföldi gárda szerdán Athénban megkezdi szereplését a Bajnokok Ligája első körében.

Imperial Wet. Csoportkép indulás előtt Fotó: Bíró Zsolt

Az európai teremlabdarúgó klubcsapatok legrangosabb vetélkedőjén a nemzetközi szabályok szerint tilos szponzort megjeleníteni a csapatok nevében, ezért az Imperial Wet a Futsal Klub Csíkszereda néven fog szerepelni a BL-ben. Az első körben kilenc csoportot hoznak létre: hét négycsapatost és két háromcsapatost.

A csíkiak a görögországi C jelű kvartettbe kerültek, a házigazda Athéni AEK Futsal Club, a svájci Futsal Minerva Bern és az ír bajnok Blue Magic FC Dublin társaságában. A mérkőzéseket a Dais Athletic and Cultural Center nevű központban rendezik,

szerdán, csütörtökön és szombaton, mindhárom nap 17.30, illetve 20 órai kezdettel.

Görbe Walter csapattulajdonos: „Optimizmussal várjuk az athéni tornát, amely egy új korszakot jelent a csapat életében. Bízom benne, hogy minden az elképzeléseink szerint fog történni és megnyerjük a görögországi csoportot.

Csapatunk erősebb, mint az elmúlt idényben, amikor megnyertük a bajnokságot.

Meddig akarunk eljutni? Minél távolabb. Egyesek azt mondják, hogy álmodunk, de tavaly is ezt mondták, amikor arról beszéltem, hogy meg szeretnénk nyerni a bajnokságot.”

Sito Rivera, az Imperial Wet edzője: „Csak tőlünk függ minden. Úgy érzem, a fiúk elég motiváltak ahhoz, hogy továbbjussunk. Nehéz ellenfelekkel játszunk, de ezért készültünk.

Egy hónapja vagyok Csíkszeredában, ami nem hosszú idő, de elégedett vagyok azzal, amit láttam, tapasztaltam.

A csapatban jó a hangulat, a fiúk nagyon szeretnének egy újabb nagy eredményt elérni, és ezért keményen dolgoznak. Hiszek abban, hogy tovább fogunk jutni.”

Az athéni torna programja:

Szerdán: FK Csíkszereda–Blue Magic FC Dublin és Futsal Minerva–AEK Futsal Athén.
Csütörtökön: Futsal Minerva–FK Csíkszereda és AEK Futsal Athén–Blue Magic FC Dublin.
Szombaton: Blue Magic FC Dublin–Futsal Minerva és AEK Futsal Athén–FK Csíkszereda.